TOEFL® - Πληροφορίες - FAQs Στα Ελληνικά

FAQs Στα Ελληνικά

 • Τι είναι το TOEFL iBT Test;
 • Πως είναι το TOEFL iBT Test διαφορετικό;
 • Είναι το internet-based Test δύσκολο;
 • Ποιοι είναι οι αποδέκτες του TOEFL iBT Test;
 • Τι είναι το TOEFL PBT Test;
Τι είναι το TOEFL iBT Test;

Το TOEFL iBT (Internet Based Test) διαρκεί περίπου 4 ώρες και εξετάζει Κατανόηση Κειμένου (Reading), Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening), Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) καθώς και Γραπτού Λόγου (Writing). Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή περισσότερες από 50 φορές κάθε χρόνο σε εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Το Reading στο TOEFL iBT Test περιλαμβάνει 3 ή 4 κείμενα που στο καθένα αντιστοιχούν 10 ερωτήσεις. Τα κείμενα είναι αποσπάσματα από βιβλία πανεπιστημιακού επιπέδου και καλύπτουν μια ποικιλία διαφορετικών θεμάτων. Μην ανησυχείτε αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το θέμα ενός κειμένου. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να απαντήσετε στις ερωτήσεις περιέχονται στο κείμενο. Μεταξύ άλλων το Reading συμπεριλαμβάνει ερωτήσεις οι οποίες ζητούν από τους εξεταζόμενους να κατηγοριοποιήσουν πληροφορίες και να συμπληρώσουν ένα διάγραμμα  ή μια περίληψη.

Η εξέταση στο Listening περιλαμβάνει ερωτήσεις οι οποίες εξετάζουν την κατανόηση  κυρίως και επιμέρους σημείων επιστημονικών διαλέξεων ή της συμπεριφοράς ατόμων και του βαθμού βεβαιότητας ισχυρισμών σε συνομιλίες. Μπορείτε να παίρνετε σημειώσεις σε όλη τη διάρκεια των ακροάσεων. Συγκεκριμένα το Listening αποτελείται από 3 έως 4 διαλέξεις που η κάθε μία διαρκεί από 3 έως 5 λεπτά (6 ερωτήσεις ανά διάλεξη) και από 2 έως 3 συνομιλίες διάρκειας 3 λεπτών η κάθε μία (5 ερωτήσεις ανά συνομιλία).

Ο τρόπος εξέτασης του Speaking περιλαμβάνει 1 independent (ανεξάρτητο) ερώτημα και 3 integrated (συνδυαστικά) ερωτήματα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης επιτρέπεται στον εξεταζόμενο να κρατά σημειώσεις. Το πρώτο ερώτημα είναι independent που σημαίνει ότι οι εξεταζόμενοι απαντούν βασιζόμενοι εξ ολοκλήρου πάνω στις δικές τους ιδέες, γνώμες και εμπειρίες. Τα επόμενα 3 ερωτήματα είναι integrated  που σημαίνει ότι οι εξεταζόμενοι πρέπει να συνδυάζουν τρεις (reading, listening και speaking) ή δύο (listening και speaking) δεξιότητες της Αγγλικής γλώσσας, όπως ακριβώς κάνουν μέσα ή έξω από πανεπιστημιακές τάξεις.

Τα  Listening και Speaking μέρη του TOEFL iBT περιλαμβάνουν ομιλητές με μητρική γλώσσα τα αγγλικά από διάφορες χώρες. Εκτός από  προφορές της Βορείου Αμερικής πιθανόν να ακούσετε προφορές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία. Αυτές οι προφορές αντανακλούν την ποικιλία των αγγλικών προφορών που μπορεί να συναντήσετε κατά τη διάρκεια σπουδών στο εξωτερικό.

Τέλος, οι εκθέσεις του Writing προαπαιτούν πληκτρολόγηση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχει ένα independent καθώς και ένα integrated  θέμα. Ωστόσο, η γραμματική εξετάζεται μόνο εμμέσως στις ερωτήσεις και ασκήσεις του κάθε επιμέρους τμήματος της συνολικής εξέτασης.

Πως είναι το TOEFL iBT Test διαφορετικό;

Το TOEFL iBT Test χρησιμοποιεί μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από παραδοσιακά τεστ με το να εξετάζει την ικανότητα σας να ενοποιείτε δεξιότητες χρήσης της Αγγλικής γλώσσας και να επικοινωνείτε  αποτελεσματικά τα όσα διαβάζετε και ακούτε.

Είναι το internet-based Test δύσκολο;

Ο τρόπος εξέτασης του Reading και του Listening στο TOEFL iBT Test δεν διαφέρει δραματικά  από προηγούμενους τρόπους εξέτασης του τεστ.

Τα integrated ερωτήματα στο Speaking και το Writing του TOEFL iBT μπορούν να θεωρηθούν πιο δύσκολα καθώς είναι κάτι διαφορετικό για τους εξεταζόμενους. Ωστόσο, η επιτυχία στο τεστ πιστοποιεί ότι οι μαθητές μπορούν να συνδυάζουν αποτελεσματικά τις δεξιότητες χρήσης της αγγλικής γλώσσας μέσα στην τάξη για να επιτύχουν ακαδημαϊκά σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια και Κολέγια.

Τα  integrated ερωτήματα στο iBT Test θα βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά στα ακαδημαϊκά περιβάλλοντα που στοχεύουν να ενταχθούν.

Ποιοι είναι οι αποδέκτες του TOEFL iBT Test;

Περισσότερα από 10.000 πανεπιστήμια, κολλέγια και άλλα ιδρύματα σε παραπάνω από 150 χώρες είναι αποδέκτες του TOEFL iBT Test. Άλλοι οργανισμοί και φορείς επίσης εμπιστεύονται τα αποτελέσματα του  TOEFL σαν μία συνεπή μέτρηση των δεξιοτήτων της Αγγλικής γλώσσας.

Τι είναι το TOEFL PBT Test;

Το TOEFL PBT (Paper Based Test) εξετάζει κατανόηση προφορικού λόγου (listening), γραμματικής (grammar), γραπτών κειμένων (reading) καθώς και παραγωγή γραπτού λόγου (writing) και διαρκεί περίπου 3½ ώρες. Η εξέταση γίνεται  με τη χρήση χαρτιού και μολυβιού 6 φορές κάθε χρόνο σε εξεταστικά κέντρα όπου δεν είναι διαθέσιμη η  iBTμορφή της εξέτασης.

Το Test περιλαμβάνει κυρίως ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και την συγγραφή μιας έκθεσης μέσα σε 30 λεπτά αλλά η paper-based μορφή της εξέτασης δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Διαδικασίες Εγγραφής στην Εξέταση

 • Πώς δηλώνω συμμετοχή στις εξετάσεις του TOEFL iBT Test;
 • Χρειάζομαι ένα TOEFL iBT προφίλ;
 • Πώς ελέγχω αν έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή μου;
 • Έχασα το username ή/και το password μου. Πώς θα μπω στο online προφίλ μου;
 • Πόσο κοστίζουν τα εξέταστρα για το TOEFL iBT Test;
 • Πώς μπορώ  να μεταθέσω την ημερομηνία εξέτασης;
 • Μπορώ να ακυρώσω την εξέταση;
Πώς δηλώνω συμμετοχή στις εξετάσεις του TOEFL iBT Test;

Η εγγραφή στις εξετάσεις μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους

Μέσω Διαδικτύου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 7 ημέρες την εβδομάδα για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ή μέσω αλληλογραφίας με το Regional Registration Centre (Τοπικό  Κέντρο Εγγραφής), που για την Ελλάδα είναι η εταιρεία  Prometric με έδρα την Ολλανδία.

Prometric Courier Address:
ATTN: PTC Registration Prometric
POBOX 2024 ATTN: PTC Registration
8203AA - Lelystad Noorderwagenplein 6
The Netherlands 8223AL - Lelystad The Netherlands
Τηλέφωνο Εγγραφών: 31-320-239-540 Fax: 31-320-239-541

Εάν μένετε εκτός των ΗΠΑ και θέλετε να εξεταστείτε στις ΗΠΑ, καλέστε 1-443-751-4862.

Για εγγραφή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας συλλαβίστε το όνομά σας ακριβώς όπως εμφανίζεται στο έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο ή ταυτότητα) που θα προσκομίσετε την ημέρα της εξέτασης και πληρώστε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Για εγγραφή στις εξετάσεις δια αλληλογραφίας, συμπληρώστε το TOEFL iBT Registration Form (Έντυπο Εγγραφής για το TOEFL iBT) που διατίθεται σε μορφή PDF. Το έντυπο συγκαταλέγεται επίσης στη μέση του PDF φυλλαδίου Information and Registration Bulletin (Φυλλάδιο Πληροφοριών και Εγγραφής). Συμπεριλάβετε στον φάκελο το χρηματικό ποσό των εξέταστρων μέσω τραπεζικής επιταγής καθώς απαγορεύεται να στείλετε μετρητά. Ταχυδρομείστε το συμπληρωμένο έντυπο ακολουθώντας τις οδηγίες του εντύπου.

Γιατί χρειάζομαι ένα TOEFL iBT προφίλ;

Τα αποτελέσματα της βαθμολογίας σας στο TOEFL iBT Test θα αποσταλούν στο προφίλ που έχετε δημιουργήσει online  (όχι στο προσωπικό e-mail που δηλώνετε όταν δημιουργείτε το προφίλ σας). Επίσης, το προφίλ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όποια άλλη υπηρεσία σχετική με την εξέταση χρειαστείτε από την Educational Testing Service (ETS) που είναι η μητρική εταιρεία του TOEFL iBT.

Είναι στην πραγματικότητα μέσω του προφίλ σας που μπορείτε να παραγγείλετε να αποσταλούν (ή να αποσταλούν ξανά) τα αποτελέσματά σας, να ακυρώσετε ή να μεταθέσετε την ημερομηνία της εξέτασης (παρακαλούμε δείτε το σχετικό κείμενο παρακάτω) καθώς και να εγγραφείτε σε μία εξέταση.

Πώς μπορώ να ελέγξω εάν έχω εγγραφεί στην εξέταση;

Μπορείτε να επιστρέφετε στο online προφίλ σας, όπου μπορείτε να δείτε την επιβεβαίωση της ημερομηνίας  εξέτασης. Εκεί θα βρείτε την ακριβή διεύθυνση του εξεταστικού κέντρου, την ημερομηνία και την ώρα της εξέτασης. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε αυτή την επιβεβαίωση ή να ζητήσετε να λάβετε ένα επιβεβαιωτικό e-mail.

Έχασα το username ή/και το password μου. Πώς θα μπω στο online προφίλ μου;

Το username και το password σας είναι εκείνα που πληκτρολογήσατε όταν δημιουργήσατε το onlineπροφίλ σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές  “username assistance” (βοήθεια για το username) or “password assistance” (βοήθεια για το password) οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τα επανακτήσετε.

Εάν ακόμη έχετε δυσκολίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του TOEFL iBT μέσω e-mail / τηλεφώνου ή fax. E-mail: toefl@ets.org, Tηλ: +1-609-771-7100, Fax: +1-610-290-8972.

Πόσο καιρό πριν τις εξετάσεις μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Σε περιόδους αιχμής είναι πιθανόν να υπάρχει έλλειψη θέσεων σε κάποια εξεταστικά κέντρα, συνεπώς συνίσταται να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας για τις εξετάσεις όσο νωρίτερα μπορείτε,  περίπου ένα μήνα πριν.  Κατά τη διάρκεια περιόδων μη αιχμής, πραγματοποιήστε την εγγραφή σας  τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασης.

Πόσο κοστίζουν τα εξέταστρα για το TOEFL iBT Test;

Τα εξέταστρα του TOEFL iBTγια την Ελλάδα είναι $245.

Πώς μπορώ να μεταθέσω ή να ακυρώσω την ημερομηνία εξέτασης;

Για να μεταθέσετε ή να ακυρώσετε την εξέταση, χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μία αίτηση τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την ημερομηνία της εξέτασης (χωρίς να υπολογίζετε σε αυτές την μέρα της αίτησης ή την ημέρα της εξέτασης). Τα έξοδα μεταφοράς της εξέτασης είναι US$60. Για να γίνει η αλλαγή της εξέτασης θα πρέπει να έχουν ήδη καταβληθεί τα εξέταστρα για την αρχική ημερομηνία εξέτασης. Μπορείτε να μεταθέσετε ή να ακυρώσετε την εξέταση online μπαίνοντας στον TOEFL iBT λογαριασμό σας , πατώντας “View Order(s)” στην αρχική σελίδα , μετά πατώντας “Modify” ή “Cancel” στη σελίδα “Order Summary”. Εάν θέλετε να μεταφέρετε την εξέταση ή να την ακυρώσετε τηλεφωνικώς , θα χρειαστεί να δώσετε το registration number (αριθμό εγγραφής) καθώς και το ονοματεπώνυμο που χρησιμοποιήσατε για να εγγραφείτε. Για την Ελλάδα, χρειάζεται να επικοινωνήσετε με το Regional Registration Center 12, (Τοπικό Κέντρο Εγγραφών 12) στο τηλέφωνο 31-320-239-540, ή Fax 31-320-239-541.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την ημερομηνία εξέτασης μέσω  ταχυδρομείου ή e-mail ή αυτοπροσώπως στα εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα.

Διεξαγωγή της εξέτασης

 • Πώς διεξάγεται το TOEFL iBT Test;
 • Ποια είναι η δομή του Internet-Based Test;
 • Μπορώ να δώσω εξετάσεις μόνο σε ένα επιμέρους section του Test;
 • Ποιο πληκτρολόγιο υπολογιστών χρησιμοποιείται κατά τη διεξαγωγή του TOEFL iBT Test;
 • Μπορώ να πάρω μαζί μου πράγματα/αντικείμενα στην αίθουσα την ώρα της εξέτασης;
 • Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις ενδεικτικές του Test διαθέσιμες για εξάσκηση;
Πώς διεξάγεται το TOEFL iBT Test;

Το Test διεξάγεται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες σε ασφαλή Internet-based εξεταστικά κέντρα.

Στις περισσότερες  πόλεις όπου είναι διαθέσιμη η εξέταση  TOEFL iBT, οι εξετάσεις διοργανώνονται  παραπάνω από 50 φορές ετησίως, αλλά ο αριθμός αυτός μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων και την διαθεσιμότητα των εξεταστικών κέντρων της περιοχής.

Πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες των εξετάσεων υπάρχουν αναρτημένες στο παρόν site και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Information and Registration Bulletin (PDF) για το TOEFL Internet-based testing μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας.

Ποια είναι η δομή του Internet-Based Test;

Το Test περιλαμβάνει 4 sections (μέρη) και διαρκεί περίπου 3 ώρες:

Section

Όριο Χρόνου

Αριθμός Ερωτήσεων

Reading

54-72 minutes

30-40

Listening

41-57 minutes

28-39

Break

10 λεπτά

υποχρεωτικό διάλειμμα

Speaking*

17 λεπτά

4

Writing**

50 λεπτά

2 θέματα

*Speaking: διάρκεια περίπου 17 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των ερωτήσεων και απαντήσεων του reading και listening – ο ακριβής χρόνος που καλείται ο εξεταζόμενος να μιλήσει είναι 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα)
**Writing: 55 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του reading και του listening για το integrated θέμα)

Μπορώ να δώσω εξετάσεις μόνο σε ένα επιμέρους section του Test;

Όχι, χρειάζεται να ολοκληρώσετε το Test για να λάβετε βαθμολογία.

Ποιο πληκτρολόγιο υπολογιστών χρησιμοποιείται κατά τη διεξαγωγή του TOEFL iBT;

Η εξέταση του TOEFL iBT διεξάγεται σε ένα τυπικό QWERTY πληκτρολόγιο αγγλικής γλώσσας. Ο τύπος QWERTY είναι ο πιο μοντέρνος σήμερα τύπος πληκτρολογίου της αγγλικής γλώσσας. Ονομάστηκε έτσι με βάση τα αρχικά των πρώτων 6 γραμμάτων που εμφανίζονται στην τρίτη σειρά του επάνω μέρους του πληκτρολογίου.

Συστήνουμε στους υποψηφίους να εξασκηθούν στην πληκτρολόγηση σε ένα πληκτρολόγιο τύπου QWERTY πριν δώσουν τις εξετάσεις του TOEFL iBT.

Μπορώ να πάρω μαζί μου πράγματα/αντικείμενα στην αίθουσα την ώρα της εξέτασης;

Όχι. Βιβλία, λεξικά χαρτιά, σημειώσεις, χάρακες, κομπιουτεράκια, ρολόγια χειρός με ξυπνητήρι, ακουστικά, εξοπλισμός καταγραφής ήχου ή φωτογραφιών, μαρκαδόροι υπογράμμισης και κάθε άλλου είδους βοηθήματα δεν επιτρέπεται να τα έχει κανείς μαζί την ώρα της εξέτασης. Μπορεί να αποβληθείτε από την αίθουσα ή να ακυρωθεί η βαθμολογία σας σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω κανόνων.

Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις ενδεικτικές του Test διαθέσιμες για εξάσκηση;

Ερωτήσεις προσομοίωσης σχετικά με το Test είναι διαθέσιμες  δωρεάν κατά την εγγραφή σας

Βαθμολογίες

 • Ποιος είναι ο τρόπος βαθμολογίας του Test;
 • Πώς βαθμολογείται το Speaking;
 • Πώς βαθμολογείται το Writing;
 • Ποια είναι η κλίμακα βαθμολογιών του TOEFL iBT;
 • Ποια Κολέγια, Πανεπιστήμια και Εξουσιοδοτημένα Κέντρα (licensing agencies) δέχονται βαθμολογίες TOEFL;
 • Πώς και πότε μαθαίνω τις βαθμολογίες μου;
 • Πώς μπορώ να ενημερώσω την ETS για τον οργανισμό στον οποίο  θέλω να σταλούν οι βαθμολογίες μου ;
 • Πώς μπορώ να παραγγείλω περισσότερους πίνακες αποτελεσμάτων;
 • Για πόσο καιρό έχουν ισχύ τα αποτελέσματα από την εξέταση TOEFL;
 • Τι γίνεται με βαθμολογίες που είναι παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών;
 • Όλοι οι οργανισμοί αποδέχονται βαθμολογίες από το TOEFL PBT;
Ποιος είναι ο τρόπος βαθμολογίας του Test;

Η Educational Testing Service (ETS) που είναι η μητρική εταιρεία του TOEFL iBT χρησιμοποιεί τόσο ανθρώπους βαθμολογητές όσο και αυτοματοποιημένες μεθόδους βαθμολόγησης. Αν και τα αυτοματοποιημένα μοντέλα βαθμολόγησης έχουν πλεονεκτήματα, δεν μετράνε την αποτελεσματικότητα της πληρότητας χρήσης της γλώσσας και την καταλληλότητα του περιεχομένου της. Οι άνθρωποι βαθμολογητές είναι απαραίτητοι για τον έλεγχο μίας ευρύτερης ποικιλίας χαρακτηριστικών, όπως είναι η ποιότητα των ιδεών και του περιεχομένου καθώς και της μορφής. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι οι εντελώς αυτοματοποιημένες βαθμολογήσεις είναι πιο ευάλωτες σε απομνημονευμένες απαντήσεις.

Η εξέταση του TOEFL χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη βαθμολόγηση για να συμπληρώσει την ανθρώπινη βαθμολογία στις δύο εκθέσεις στο Writing. Ο συνδυασμός της ανθρώπινης κρίσης για το περιεχόμενο και το νόημα και της αυτοματοποιημένης βαθμολόγησης για τα γλωσσικά χαρακτηριστικά εξασφαλίζει συνεπή βαθμολογία ποιότητας.

Πώς βαθμολογείται το Speaking;

Καθένα από τα 4 ερωτήματα βαθμολογείται από 3 έως 6 έμπειρους ανθρώπους βαθμολογητές στην κλίμακα 1  έως 4, και ο μέσος όρος αυτών των βαθμολογιών μετατρέπεται σε μία κλίμακα βαθμών από το 0 έως το 30.

Οι βαθμολογητές δεν αναμένουν ότι οι απαντήσεις σας είναι τέλειες – ακόμη και οι απαντήσεις με υψηλές βαθμολογίες ενδέχεται να περιέχουν περιστασιακά σφάλματα. Η προφορά σας δεν χρειάζεται να ακούγεται σαν αυτή ενός αυτόχθονα ομιλητή αγγλικών. Οι απαντήσεις σας αξιολογούνται με κριτήρια την ικανότητα σας στην ανάπτυξη θεμάτων, την απόδοση καθώς και τη χρήση της γλώσσας, την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας σας και την ικανότητά σας να ολοκληρώνετε τις απαντήσεις σας

Πώς βαθμολογείται το Writing;

Οι εκθέσεις βαθμολογούνται ολιστικά (με προσαυξήσεις ολόκληρων μονάδων) σε κλίμακα από 0 έως 5 και ο μέσος όρος αυτών των  βαθμολογιών μετατρέπεται σε μία κλίμακα βαθμολογιών από το 0 έως το 30.

Οι βαθμολογητές  των εκθέσεων αξιολογούν το integrated writing με βάση την συνολική ποιότητα της έκθεσης (οργάνωση, καταλληλότητα  και ορθότητα στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου) καθώς και την αρτιότητα και την ακρίβεια  του περιεχομένου.

Όσον αφορά το independent writing, αξιολογείστε με βάση την συνολική ποιότητα του γραπτού (ανάπτυξη, επιχειρηματολογία, οργάνωση λόγου, κατάλληλη και ορθή χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου) αλλά δεν καλείστε να γράψετε μία περιεκτική έκθεση σχετικά με ένα εξειδικευμένο θέμα – η απάντησή σας αξιολογείται ως ένα προσχέδιο. Μπορείτε να λάβετε ένα υψηλό σκορ με ένα δοκίμιο που περιέχει ορισμένα σφάλματα.

Οι εκθέσεις βαθμολογούνται ολιστικά (με προσαυξήσεις ολόκληρων μονάδων) σε κλίμακα από 0 έως 5 και ο μέσος όρος αυτών των βαθμολογιών μετατρέπεται σε μία κλίμακα βαθμολογιών από το 0 έως το 30.

Οι βαθμολογητές των εκθέσεων αξιολογούν το integrated writing με βάση την συνολική ποιότητα της έκθεσης (οργάνωση, καταλληλότητα και ορθότητα στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου) καθώς και την αρτιότητα και την ακρίβεια του περιεχομένου.

Όσον αφορά το independent writing, αξιολογείστε με βάση την συνολική ποιότητα του γραπτού (ανάπτυξη, επιχειρηματολογία, οργάνωση λόγου, κατάλληλη και ορθή χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου) αλλά δεν καλείστε να γράψετε μία περιεκτική έκθεση σχετικά με ένα εξειδικευμένο θέμα – η απάντησή σας αξιολογείται ως ένα προσχέδιο. Μπορείτε να λάβετε ένα υψηλό σκορ με ένα δοκίμιο που περιέχει ορισμένα σφάλματα.

Ποια είναι η κλίμακα βαθμολογιών του TOEFL iBT;

Μπορείτε να δείτε την κλίμακα βαθμολόγησης παρακάτω:
Section        Κλίμακα Βαθμών
Listening         0-30
Reading          0-30
Speaking        0-30
Writing            0-30
Συνολική Βαθμολογία    0-120

Ο συνολικός βαθμός είναι το άθροισμα των 4 επιμέρους βαθμολογιών στα 4 μέρη του Test.

Ποια Κολέγια, Πανεπιστήμια και Εξουσιοδοτημένα Κέντρα (licensing agencies) δέχονται βαθμολογίες TOEFL;

Πάνω από 10.000 Κολέγια, Πανεπιστήμια και άλλοι φορείς και οργανισμοί σε περισσότερες από 150 χώρες δέχονται βαθμολογίες TOEFL, καθιστώντας το TOEFL ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Test Αγγλικής επάρκειας στον κόσμο. Για να δείτε μία λίστα από εγκεκριμένους αποδέκτες των βαθμολογιών στο TOEFL, επισκεφθείτε τη σελίδα www.ets.org/toefl

Πώς και πότε βγαίνουν οι βαθμολογίες μου;

Οι βαθμολογίες αναρτώνται στο online προφίλ κάθε υποψηφίου (όχι στην προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δίνει ο κάθε υποψήφιος όταν δημιουργεί το προφίλ του) περίπου 10 ημέρες μετά την εξέταση. Κατόπιν αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους προκαθορισμένους από τον υποψήφιο αποδέκτες των βαθμολογιών (ή ταχυδρομικά στην περίπτωση που ο υποψήφιος έχει επιλέξει αυτή την επιλογή κατά την εγγραφή στην εξέταση) περίπου 13 ημέρες μετά την ημερομηνία του τεστ. Αν έχετε επιλέξει την ταχυδρομική αποστολή υπολογίστε  7-10 ημέρες μετά την ημερομηνία αποστολής για παράδοση σε αποδέκτες  των Ηνωμένων Πολιτειών και περισσότερες ημέρες για παράδοση στην Ελλάδα.
Η καταβολή των εξέταστρων για το  TOEFLδίνει στον υποψήφιο την δυνατότητα να λάβει:

 • Έναν εκτυπωμένο (εάν το έχει επιλέξει) και έναν online πίνακα αποτελεσμάτων
 • Μέχρι τέσσερα (4) επίσημα αντίγραφα των αποτελεσμάτων, τα οποία η ETS θα στείλει κατευθείαν στους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που έχει προκαθορίσει ο υποψήφιος κατά τη διάρκεια εγγραφής του στην εξέταση.
Πώς μπορώ να ενημερώσω την ETS για τον οργανισμό στον οποίο θέλω να σταλούν οι βαθμολογίες μου;

Κατά τη διαδικασία εγγραφής στην εξέταση, θα πρέπει ο υποψήφιος να καταχωρήσει τον κωδικό που αντιστοιχεί στον οργανισμό στον οποίο επιθυμεί να αποσταλούν οι βαθμολογίες του. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον κωδικό στην ιστοσελίδα μας ή κατευθείαν από τον οργανισμό ή από το όνομα του οργανισμού (με την πληκτρολόγηση των πρώτων γραμμάτων του ονόματος εμφανίζεται το πλήρες όνομα και ο αντίστοιχος κωδικός).. Στην περίπτωση που ο επιθυμητός οργανισμός δεν υπάρχει στη λίστα, έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε το όνομα και τη διεύθυνση του οργανισμού στο αντίστοιχο πεδίο.

Αποδέκτες για τις βαθμολογίες των υποψηφίων μπορούν να προστεθούν ή να ακυρωθούν online μέχρι τις 10:00 μ.μ. (τοπική ώρα) την ημέρα πριν τις εξετάσεις.

Πώς μπορώ να παραγγείλω περισσότερεους πίνακες αποτελεσμάτων;

Μπορείτε να παραγγείλετε περισσότερα αντίτυπα των αποτελεσμάτων από το online προφίλ σας, μέσω fax ή μέσω ταχυδρομείου και να ζητήσετε να αποσταλούν στους οργανισμούς που δεν είχατε ήδη προκαθορίσει κατά την εγγραφή σας στην εξέταση. Για να δώσετε μία τέτοια παραγγελία είναι απαραίτητο να δώσετε το registration number (αριθμό υποψηφίου). Η χρέωση ανέρχεται σε $20 ανά αντίτυπο και για τις online παραγγελίες καθώς και για τις παραγγελίες μέσω fax γίνεται με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Για πόσο καιρό έχουν ισχύ τα αποτελέσματα από την εξέταση TOEFL;

Τα αποτελέσματα από την εξέταση του TOEFL έχουν ισχύ για 2 χρόνια καθώς η επάρκεια της γλώσσας μπορεί να αλλάξει σημαντικά μέσα σε  μία σχετικά μικρή χρονική περίοδο. Βαθμολογίες παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών δεν μπορούν να αναφερθούν ούτε και να επαληθευτούν.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση του TOEFL έχουν ισχύ για 2 χρόνια καθώς η επάρκεια της γλώσσας μπορεί να αλλάξει σημαντικά μέσα σε μία σχετικά μικρή χρονική περίοδο. Βαθμολογίες παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών δεν μπορούν να αναφερθούν ούτε και να επαληθευτούν.

Τι γίνεται με τις βαθμολογίες που είναι παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών;

Η ETS αναφέρει βαθμολογίες μόνο κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων από την ημερομηνία της εξέτασης. Δεν μπορείτε να αναφέρετε αυτές τις βαθμολογίες μετά από 2 χρόνια.

ΑΘΗΝΑ

Βασ. Σοφίας 84, Έναντι Μεγάρου Μουσικής
Τηλ.: 2107488131, Whatsapp:6948783370, athens@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 09:30 - 21:30 ΣΑ: 10:00 - 17:00

Θεσσαλονίκη

Παύλου Μελά 18 & Τσιμισκή, Διαγώνιος
2310240394, Whatsapp:6948783370, salonica@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 10:00 - 22:00 ΣΑ: 10:00 - 17:00