Μέσος Όρος Σπουδαστών μας στο TOP 1% στον Κόσμο !

GMAT 650
TOEFL 103+
GRE 320
IELTS 6,9+

TOEFL® - Πληροφορίες

Διαδικασίες Εγγραφής στην Εξέταση

 • Πώς δηλώνω συμμετοχή στις εξετάσεις του TOEFL iBT Test;
 • Χρειάζομαι ένα TOEFL iBT προφίλ;
 • Πώς ελέγχω αν έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή μου;
 • Έχασα το username ή/και το password μου. Πώς θα μπω στο online προφίλ μου;
 • Πόσο κοστίζουν τα εξέταστρα για το TOEFL iBT Test;
 • Πώς μπορώ  να μεταθέσω την ημερομηνία εξέτασης;
 • Μπορώ να ακυρώσω την εξέταση;
Πώς δηλώνω συμμετοχή στις εξετάσεις του TOEFL iBT Test;

Η εγγραφή στις εξετάσεις μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους

Μέσω Διαδικτύου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 7 ημέρες την εβδομάδα για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ή μέσω αλληλογραφίας με το Regional Registration Centre (Τοπικό  Κέντρο Εγγραφής), που για την Ελλάδα είναι η εταιρεία  Prometric με έδρα την Ολλανδία.

Prometric Courier Address:
ATTN: PTC Registration Prometric
POBOX 2024 ATTN: PTC Registration
8203AA - Lelystad Noorderwagenplein 6
The Netherlands 8223AL - Lelystad The Netherlands
Τηλέφωνο Εγγραφών: 31-320-239-540 Fax: 31-320-239-541

Εάν μένετε εκτός των ΗΠΑ και θέλετε να εξεταστείτε στις ΗΠΑ, καλέστε 1-443-751-4862.

Για εγγραφή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας συλλαβίστε το όνομά σας ακριβώς όπως εμφανίζεται στο έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο ή ταυτότητα) που θα προσκομίσετε την ημέρα της εξέτασης και πληρώστε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Για εγγραφή στις εξετάσεις δια αλληλογραφίας, συμπληρώστε το TOEFL iBT Registration Form (Έντυπο Εγγραφής για το TOEFL iBT) που διατίθεται σε μορφή PDF. Το έντυπο συγκαταλέγεται επίσης στη μέση του PDF φυλλαδίου Information and Registration Bulletin (Φυλλάδιο Πληροφοριών και Εγγραφής). Συμπεριλάβετε στον φάκελο το χρηματικό ποσό των εξέταστρων μέσω τραπεζικής επιταγής καθώς απαγορεύεται να στείλετε μετρητά. Ταχυδρομείστε το συμπληρωμένο έντυπο ακολουθώντας τις οδηγίες του εντύπου.

Γιατί χρειάζομαι ένα TOEFL iBT προφίλ;

Τα αποτελέσματα της βαθμολογίας σας στο TOEFL iBT Test θα αποσταλούν στο προφίλ που έχετε δημιουργήσει online  (όχι στο προσωπικό e-mail που δηλώνετε όταν δημιουργείτε το προφίλ σας). Επίσης, το προφίλ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όποια άλλη υπηρεσία σχετική με την εξέταση χρειαστείτε από την Educational Testing Service (ETS) που είναι η μητρική εταιρεία του TOEFL iBT.

Είναι στην πραγματικότητα μέσω του προφίλ σας που μπορείτε να παραγγείλετε να αποσταλούν (ή να αποσταλούν ξανά) τα αποτελέσματά σας, να ακυρώσετε ή να μεταθέσετε την ημερομηνία της εξέτασης (παρακαλούμε δείτε το σχετικό κείμενο παρακάτω) καθώς και να εγγραφείτε σε μία εξέταση.

Πώς μπορώ να ελέγξω εάν έχω εγγραφεί στην εξέταση;

Μπορείτε να επιστρέφετε στο online προφίλ σας, όπου μπορείτε να δείτε την επιβεβαίωση της ημερομηνίας  εξέτασης. Εκεί θα βρείτε την ακριβή διεύθυνση του εξεταστικού κέντρου, την ημερομηνία και την ώρα της εξέτασης. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε αυτή την επιβεβαίωση ή να ζητήσετε να λάβετε ένα επιβεβαιωτικό e-mail.

Έχασα το username ή/και το password μου. Πώς θα μπω στο online προφίλ μου;

Το username και το password σας είναι εκείνα που πληκτρολογήσατε όταν δημιουργήσατε το onlineπροφίλ σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές  “username assistance” (βοήθεια για το username) or “password assistance” (βοήθεια για το password) οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τα επανακτήσετε.

Εάν ακόμη έχετε δυσκολίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του TOEFL iBT μέσω e-mail / τηλεφώνου ή fax. E-mail: toefl@ets.org, Tηλ: +1-609-771-7100, Fax: +1-610-290-8972.

Πόσο καιρό πριν τις εξετάσεις μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Σε περιόδους αιχμής είναι πιθανόν να υπάρχει έλλειψη θέσεων σε κάποια εξεταστικά κέντρα, συνεπώς συνίσταται να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας για τις εξετάσεις όσο νωρίτερα μπορείτε,  περίπου ένα μήνα πριν.  Κατά τη διάρκεια περιόδων μη αιχμής, πραγματοποιήστε την εγγραφή σας  τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασης.

Πόσο κοστίζουν τα εξέταστρα για το TOEFL iBT Test;

Τα εξέταστρα του TOEFL iBTγια την Ελλάδα είναι $245.

Πώς μπορώ να μεταθέσω ή να ακυρώσω την ημερομηνία εξέτασης;

Για να μεταθέσετε ή να ακυρώσετε την εξέταση, χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μία αίτηση τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την ημερομηνία της εξέτασης (χωρίς να υπολογίζετε σε αυτές την μέρα της αίτησης ή την ημέρα της εξέτασης). Τα έξοδα μεταφοράς της εξέτασης είναι US$60. Για να γίνει η αλλαγή της εξέτασης θα πρέπει να έχουν ήδη καταβληθεί τα εξέταστρα για την αρχική ημερομηνία εξέτασης. Μπορείτε να μεταθέσετε ή να ακυρώσετε την εξέταση online μπαίνοντας στον TOEFL iBT λογαριασμό σας , πατώντας “View Order(s)” στην αρχική σελίδα , μετά πατώντας “Modify” ή “Cancel” στη σελίδα “Order Summary”. Εάν θέλετε να μεταφέρετε την εξέταση ή να την ακυρώσετε τηλεφωνικώς , θα χρειαστεί να δώσετε το registration number (αριθμό εγγραφής) καθώς και το ονοματεπώνυμο που χρησιμοποιήσατε για να εγγραφείτε. Για την Ελλάδα, χρειάζεται να επικοινωνήσετε με το Regional Registration Center 12, (Τοπικό Κέντρο Εγγραφών 12) στο τηλέφωνο 31-320-239-540, ή Fax 31-320-239-541.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την ημερομηνία εξέτασης μέσω  ταχυδρομείου ή e-mail ή αυτοπροσώπως στα εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα.

Βαθμολογίες

 • Ποιος είναι ο τρόπος βαθμολογίας του Test;
 • Πώς βαθμολογείται το Speaking;
 • Πώς βαθμολογείται το Writing;
 • Ποια είναι η κλίμακα βαθμολογιών του TOEFL iBT;
 • Ποια Κολέγια, Πανεπιστήμια και Εξουσιοδοτημένα Κέντρα (licensing agencies) δέχονται βαθμολογίες TOEFL;
 • Πώς και πότε μαθαίνω τις βαθμολογίες μου;
 • Πώς μπορώ να ενημερώσω την ETS για τον οργανισμό στον οποίο  θέλω να σταλούν οι βαθμολογίες μου ;
 • Πώς μπορώ να παραγγείλω περισσότερους πίνακες αποτελεσμάτων;
 • Για πόσο καιρό έχουν ισχύ τα αποτελέσματα από την εξέταση TOEFL;
 • Τι γίνεται με βαθμολογίες που είναι παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών;
 • Όλοι οι οργανισμοί αποδέχονται βαθμολογίες από το TOEFL PBT;
Ποιος είναι ο τρόπος βαθμολογίας του Test;

Η Educational Testing Service (ETS) που είναι η μητρική εταιρεία του TOEFL iBT χρησιμοποιεί τόσο ανθρώπους βαθμολογητές όσο και αυτοματοποιημένες μεθόδους βαθμολόγησης. Αν και τα αυτοματοποιημένα μοντέλα βαθμολόγησης έχουν πλεονεκτήματα, δεν μετράνε την αποτελεσματικότητα της πληρότητας χρήσης της γλώσσας και την καταλληλότητα του περιεχομένου της. Οι άνθρωποι βαθμολογητές είναι απαραίτητοι για τον έλεγχο μίας ευρύτερης ποικιλίας χαρακτηριστικών, όπως είναι η ποιότητα των ιδεών και του περιεχομένου καθώς και της μορφής. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι οι εντελώς αυτοματοποιημένες βαθμολογήσεις είναι πιο ευάλωτες σε απομνημονευμένες απαντήσεις.

Η εξέταση του TOEFL χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη βαθμολόγηση για να συμπληρώσει την ανθρώπινη βαθμολογία στις δύο εκθέσεις στο Writing. Ο συνδυασμός της ανθρώπινης κρίσης για το περιεχόμενο και το νόημα και της αυτοματοποιημένης βαθμολόγησης για τα γλωσσικά χαρακτηριστικά εξασφαλίζει συνεπή βαθμολογία ποιότητας.

Πώς βαθμολογείται το Speaking;

Καθένα από τα 4 ερωτήματα βαθμολογείται από 3 έως 6 έμπειρους ανθρώπους βαθμολογητές στην κλίμακα 1  έως 4, και ο μέσος όρος αυτών των βαθμολογιών μετατρέπεται σε μία κλίμακα βαθμών από το 0 έως το 30.

Οι βαθμολογητές δεν αναμένουν ότι οι απαντήσεις σας είναι τέλειες – ακόμη και οι απαντήσεις με υψηλές βαθμολογίες ενδέχεται να περιέχουν περιστασιακά σφάλματα. Η προφορά σας δεν χρειάζεται να ακούγεται σαν αυτή ενός αυτόχθονα ομιλητή αγγλικών. Οι απαντήσεις σας αξιολογούνται με κριτήρια την ικανότητα σας στην ανάπτυξη θεμάτων, την απόδοση καθώς και τη χρήση της γλώσσας, την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας σας και την ικανότητά σας να ολοκληρώνετε τις απαντήσεις σας

Πώς βαθμολογείται το Writing;

Οι εκθέσεις βαθμολογούνται ολιστικά (με προσαυξήσεις ολόκληρων μονάδων) σε κλίμακα από 0 έως 5 και ο μέσος όρος αυτών των  βαθμολογιών μετατρέπεται σε μία κλίμακα βαθμολογιών από το 0 έως το 30.

Οι βαθμολογητές  των εκθέσεων αξιολογούν το integrated writing με βάση την συνολική ποιότητα της έκθεσης (οργάνωση, καταλληλότητα  και ορθότητα στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου) καθώς και την αρτιότητα και την ακρίβεια  του περιεχομένου.

Όσον αφορά το independent writing, αξιολογείστε με βάση την συνολική ποιότητα του γραπτού (ανάπτυξη, επιχειρηματολογία, οργάνωση λόγου, κατάλληλη και ορθή χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου) αλλά δεν καλείστε να γράψετε μία περιεκτική έκθεση σχετικά με ένα εξειδικευμένο θέμα – η απάντησή σας αξιολογείται ως ένα προσχέδιο. Μπορείτε να λάβετε ένα υψηλό σκορ με ένα δοκίμιο που περιέχει ορισμένα σφάλματα.

Οι εκθέσεις βαθμολογούνται ολιστικά (με προσαυξήσεις ολόκληρων μονάδων) σε κλίμακα από 0 έως 5 και ο μέσος όρος αυτών των βαθμολογιών μετατρέπεται σε μία κλίμακα βαθμολογιών από το 0 έως το 30.

Οι βαθμολογητές των εκθέσεων αξιολογούν το integrated writing με βάση την συνολική ποιότητα της έκθεσης (οργάνωση, καταλληλότητα και ορθότητα στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου) καθώς και την αρτιότητα και την ακρίβεια του περιεχομένου.

Όσον αφορά το independent writing, αξιολογείστε με βάση την συνολική ποιότητα του γραπτού (ανάπτυξη, επιχειρηματολογία, οργάνωση λόγου, κατάλληλη και ορθή χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου) αλλά δεν καλείστε να γράψετε μία περιεκτική έκθεση σχετικά με ένα εξειδικευμένο θέμα – η απάντησή σας αξιολογείται ως ένα προσχέδιο. Μπορείτε να λάβετε ένα υψηλό σκορ με ένα δοκίμιο που περιέχει ορισμένα σφάλματα.

Ποια είναι η κλίμακα βαθμολογιών του TOEFL iBT;

Μπορείτε να δείτε την κλίμακα βαθμολόγησης παρακάτω:
Section        Κλίμακα Βαθμών
Listening         0-30
Reading          0-30
Speaking        0-30
Writing            0-30
Συνολική Βαθμολογία    0-120

Ο συνολικός βαθμός είναι το άθροισμα των 4 επιμέρους βαθμολογιών στα 4 μέρη του Test.

Ποια Κολέγια, Πανεπιστήμια και Εξουσιοδοτημένα Κέντρα (licensing agencies) δέχονται βαθμολογίες TOEFL;

Πάνω από 10.000 Κολέγια, Πανεπιστήμια και άλλοι φορείς και οργανισμοί σε περισσότερες από 150 χώρες δέχονται βαθμολογίες TOEFL, καθιστώντας το TOEFL ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Test Αγγλικής επάρκειας στον κόσμο. Για να δείτε μία λίστα από εγκεκριμένους αποδέκτες των βαθμολογιών στο TOEFL, επισκεφθείτε τη σελίδα www.ets.org/toefl

Πώς και πότε βγαίνουν οι βαθμολογίες μου;

Οι βαθμολογίες αναρτώνται στο online προφίλ κάθε υποψηφίου (όχι στην προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δίνει ο κάθε υποψήφιος όταν δημιουργεί το προφίλ του) περίπου 10 ημέρες μετά την εξέταση. Κατόπιν αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους προκαθορισμένους από τον υποψήφιο αποδέκτες των βαθμολογιών (ή ταχυδρομικά στην περίπτωση που ο υποψήφιος έχει επιλέξει αυτή την επιλογή κατά την εγγραφή στην εξέταση) περίπου 13 ημέρες μετά την ημερομηνία του τεστ. Αν έχετε επιλέξει την ταχυδρομική αποστολή υπολογίστε  7-10 ημέρες μετά την ημερομηνία αποστολής για παράδοση σε αποδέκτες  των Ηνωμένων Πολιτειών και περισσότερες ημέρες για παράδοση στην Ελλάδα.
Η καταβολή των εξέταστρων για το  TOEFLδίνει στον υποψήφιο την δυνατότητα να λάβει:

 • Έναν εκτυπωμένο (εάν το έχει επιλέξει) και έναν online πίνακα αποτελεσμάτων
 • Μέχρι τέσσερα (4) επίσημα αντίγραφα των αποτελεσμάτων, τα οποία η ETS θα στείλει κατευθείαν στους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που έχει προκαθορίσει ο υποψήφιος κατά τη διάρκεια εγγραφής του στην εξέταση.
Πώς μπορώ να ενημερώσω την ETS για τον οργανισμό στον οποίο θέλω να σταλούν οι βαθμολογίες μου;

Κατά τη διαδικασία εγγραφής στην εξέταση, θα πρέπει ο υποψήφιος να καταχωρήσει τον κωδικό που αντιστοιχεί στον οργανισμό στον οποίο επιθυμεί να αποσταλούν οι βαθμολογίες του. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον κωδικό στην ιστοσελίδα μας ή κατευθείαν από τον οργανισμό ή από το όνομα του οργανισμού (με την πληκτρολόγηση των πρώτων γραμμάτων του ονόματος εμφανίζεται το πλήρες όνομα και ο αντίστοιχος κωδικός).. Στην περίπτωση που ο επιθυμητός οργανισμός δεν υπάρχει στη λίστα, έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε το όνομα και τη διεύθυνση του οργανισμού στο αντίστοιχο πεδίο.

Αποδέκτες για τις βαθμολογίες των υποψηφίων μπορούν να προστεθούν ή να ακυρωθούν online μέχρι τις 10:00 μ.μ. (τοπική ώρα) την ημέρα πριν τις εξετάσεις.

Πώς μπορώ να παραγγείλω περισσότερεους πίνακες αποτελεσμάτων;

Μπορείτε να παραγγείλετε περισσότερα αντίτυπα των αποτελεσμάτων από το online προφίλ σας, μέσω fax ή μέσω ταχυδρομείου και να ζητήσετε να αποσταλούν στους οργανισμούς που δεν είχατε ήδη προκαθορίσει κατά την εγγραφή σας στην εξέταση. Για να δώσετε μία τέτοια παραγγελία είναι απαραίτητο να δώσετε το registration number (αριθμό υποψηφίου). Η χρέωση ανέρχεται σε $20 ανά αντίτυπο και για τις online παραγγελίες καθώς και για τις παραγγελίες μέσω fax γίνεται με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Για πόσο καιρό έχουν ισχύ τα αποτελέσματα από την εξέταση TOEFL;

Τα αποτελέσματα από την εξέταση του TOEFL έχουν ισχύ για 2 χρόνια καθώς η επάρκεια της γλώσσας μπορεί να αλλάξει σημαντικά μέσα σε  μία σχετικά μικρή χρονική περίοδο. Βαθμολογίες παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών δεν μπορούν να αναφερθούν ούτε και να επαληθευτούν.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση του TOEFL έχουν ισχύ για 2 χρόνια καθώς η επάρκεια της γλώσσας μπορεί να αλλάξει σημαντικά μέσα σε μία σχετικά μικρή χρονική περίοδο. Βαθμολογίες παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών δεν μπορούν να αναφερθούν ούτε και να επαληθευτούν.

Τι γίνεται με τις βαθμολογίες που είναι παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών;

Η ETS αναφέρει βαθμολογίες μόνο κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων από την ημερομηνία της εξέτασης. Δεν μπορείτε να αναφέρετε αυτές τις βαθμολογίες μετά από 2 χρόνια.

Τι Είναι το TOEFL Test?

Το TOEFL (Test of English as a Foreign Language) είναι διεθνείς εξετάσεις αντίληψης και χρήσης της Αγγλικής γλώσσας για Εισαγωγή σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια σε Πτυχιακό ή Μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δίδονται μέσω υπολογιστή και περιλαμβάνουν:

 • Listening
 • Speaking
 • Reading Comprehension
 • Writing

To NETWORK σας υποστηρίζει με ενισχυτικά ιδιαίτερα στο Speaking, όπως επίσης, με πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια της σχολής, καθώς και με επιπλέον σημειώσεις και υλικό, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση σας μέχρι την ημέρα που θα δώσετε την επίσημη εξέταση.

Από τί Αποτελείται?

Το TOEFL είναι τεστ Αγγλικών που πιστοποιεί την ικανότητα και τις γνώσεις στην Αγγλική γλώσσα για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν Ακαδημαϊκού επιπέδου εκπαίδευση στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου, και αποτελείται από τα μέρη που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα

Section

Time Limit

No. of Questions

Reading

54-72 minutes

30-40

Listening

41-57 minutes

28-39

Break

10 minutes

Speaking

17 minutes

4 tasks

Writing

55 minutes

2 tasks

Πού Γίνονται οι Eξετάσεις?

Το NETWORK είναι Επίσημο Εξεταστικό Κέντρο TOEFL. Εάν επιλέξετε να εξεταστείτε για TOEFL στα Κέντρα μας, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνουμε τη διαδικασία κράτησης θέσης χωρίς επιβάρυνση.

Τα έξοδα συμμετοχής στις εξετάσεις TOEFL ποικίλλουν ανάλογα σε ποια χώρα διεκπεραιώνονται οι εξετάσεις και από τη χρονική στιγμή την οποία ο υποψήφιος υποβάλλει την αίτηση. Αυτή τη στιγμή η χρέωση για υποψήφιους από Ελλάδα κυμαίνεται στα $245 USD.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με ταχυδρομική επιταγή είτε μέσω πιστωτικής κάρτας. Στην τελευταία περίπτωση (χρήση πιστωτικής κάρτας), δεν είναι αναγκαίο να είναι του υποψηφίου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα ενός συγγενικού ή φιλικού του προσώπου.

NETWORK Success Stories

Όλοι οι καθηγητές στο NETWORK αισθανόμαστε και προσωπικά υπερήφανοι και χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν επικοινωνούν μαζί μας σπουδαστές από 5, 10, 15 χρόνια πριν, και μαθαίνουμε ότι τώρα είναι όλοι επιτυχημένοι επιστήμονες και επαγγελματίες σε διαφορετικές δραστηριότητες, σε διάφορα μέρη του κόσμου, από την Αυστραλία ως την Αμερική.

Ακόμη περισσότερο χαιρόμαστε όταν διαπιστώνουμε ότι οι σπουδαστές μας αυτοί είναι και μεταξύ τους σε συχνή επαφή, λέγοντάς μας ότι η σύντομη εμπειρία τους στο NETWORK τους έχει μείνει ως ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στη ζωή τους.

Ο κύκλος μας είναι μεγάλος και πραγματικά ισχυρός, αλλά πάντα ανοικτός για όλους!!!


TOEFL TEST SCORES

FAQs Στα Ελληνικά

 • Τι είναι το TOEFL iBT Test;
 • Πως είναι το TOEFL iBT Test διαφορετικό;
 • Είναι το internet-based Test δύσκολο;
 • Ποιοι είναι οι αποδέκτες του TOEFL iBT Test;
 • Τι είναι το TOEFL PBT Test;
Τι είναι το TOEFL iBT Test;

Το TOEFL iBT (Internet Based Test) διαρκεί περίπου 4 ώρες και εξετάζει Κατανόηση Κειμένου (Reading), Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening), Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) καθώς και Γραπτού Λόγου (Writing). Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή περισσότερες από 50 φορές κάθε χρόνο σε εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Το Reading στο TOEFL iBT Test περιλαμβάνει 3 ή 4 κείμενα που στο καθένα αντιστοιχούν 10 ερωτήσεις. Τα κείμενα είναι αποσπάσματα από βιβλία πανεπιστημιακού επιπέδου και καλύπτουν μια ποικιλία διαφορετικών θεμάτων. Μην ανησυχείτε αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το θέμα ενός κειμένου. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να απαντήσετε στις ερωτήσεις περιέχονται στο κείμενο. Μεταξύ άλλων το Reading συμπεριλαμβάνει ερωτήσεις οι οποίες ζητούν από τους εξεταζόμενους να κατηγοριοποιήσουν πληροφορίες και να συμπληρώσουν ένα διάγραμμα  ή μια περίληψη.

Η εξέταση στο Listening περιλαμβάνει ερωτήσεις οι οποίες εξετάζουν την κατανόηση  κυρίως και επιμέρους σημείων επιστημονικών διαλέξεων ή της συμπεριφοράς ατόμων και του βαθμού βεβαιότητας ισχυρισμών σε συνομιλίες. Μπορείτε να παίρνετε σημειώσεις σε όλη τη διάρκεια των ακροάσεων. Συγκεκριμένα το Listening αποτελείται από 3 έως 4 διαλέξεις που η κάθε μία διαρκεί από 3 έως 5 λεπτά (6 ερωτήσεις ανά διάλεξη) και από 2 έως 3 συνομιλίες διάρκειας 3 λεπτών η κάθε μία (5 ερωτήσεις ανά συνομιλία).

Ο τρόπος εξέτασης του Speaking περιλαμβάνει 1 independent (ανεξάρτητο) ερώτημα και 3 integrated (συνδυαστικά) ερωτήματα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης επιτρέπεται στον εξεταζόμενο να κρατά σημειώσεις. Το πρώτο ερώτημα είναι independent που σημαίνει ότι οι εξεταζόμενοι απαντούν βασιζόμενοι εξ ολοκλήρου πάνω στις δικές τους ιδέες, γνώμες και εμπειρίες. Τα επόμενα 3 ερωτήματα είναι integrated  που σημαίνει ότι οι εξεταζόμενοι πρέπει να συνδυάζουν τρεις (reading, listening και speaking) ή δύο (listening και speaking) δεξιότητες της Αγγλικής γλώσσας, όπως ακριβώς κάνουν μέσα ή έξω από πανεπιστημιακές τάξεις.

Τα  Listening και Speaking μέρη του TOEFL iBT περιλαμβάνουν ομιλητές με μητρική γλώσσα τα αγγλικά από διάφορες χώρες. Εκτός από  προφορές της Βορείου Αμερικής πιθανόν να ακούσετε προφορές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία. Αυτές οι προφορές αντανακλούν την ποικιλία των αγγλικών προφορών που μπορεί να συναντήσετε κατά τη διάρκεια σπουδών στο εξωτερικό.

Τέλος, οι εκθέσεις του Writing προαπαιτούν πληκτρολόγηση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχει ένα independent καθώς και ένα integrated  θέμα. Ωστόσο, η γραμματική εξετάζεται μόνο εμμέσως στις ερωτήσεις και ασκήσεις του κάθε επιμέρους τμήματος της συνολικής εξέτασης.

Πως είναι το TOEFL iBT Test διαφορετικό;

Το TOEFL iBT Test χρησιμοποιεί μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από παραδοσιακά τεστ με το να εξετάζει την ικανότητα σας να ενοποιείτε δεξιότητες χρήσης της Αγγλικής γλώσσας και να επικοινωνείτε  αποτελεσματικά τα όσα διαβάζετε και ακούτε.

Είναι το internet-based Test δύσκολο;

Ο τρόπος εξέτασης του Reading και του Listening στο TOEFL iBT Test δεν διαφέρει δραματικά  από προηγούμενους τρόπους εξέτασης του τεστ.

Τα integrated ερωτήματα στο Speaking και το Writing του TOEFL iBT μπορούν να θεωρηθούν πιο δύσκολα καθώς είναι κάτι διαφορετικό για τους εξεταζόμενους. Ωστόσο, η επιτυχία στο τεστ πιστοποιεί ότι οι μαθητές μπορούν να συνδυάζουν αποτελεσματικά τις δεξιότητες χρήσης της αγγλικής γλώσσας μέσα στην τάξη για να επιτύχουν ακαδημαϊκά σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια και Κολέγια.

Τα  integrated ερωτήματα στο iBT Test θα βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά στα ακαδημαϊκά περιβάλλοντα που στοχεύουν να ενταχθούν.

Ποιοι είναι οι αποδέκτες του TOEFL iBT Test;

Περισσότερα από 10.000 πανεπιστήμια, κολλέγια και άλλα ιδρύματα σε παραπάνω από 150 χώρες είναι αποδέκτες του TOEFL iBT Test. Άλλοι οργανισμοί και φορείς επίσης εμπιστεύονται τα αποτελέσματα του  TOEFL σαν μία συνεπή μέτρηση των δεξιοτήτων της Αγγλικής γλώσσας.

Τι είναι το TOEFL PBT Test;

Το TOEFL PBT (Paper Based Test) εξετάζει κατανόηση προφορικού λόγου (listening), γραμματικής (grammar), γραπτών κειμένων (reading) καθώς και παραγωγή γραπτού λόγου (writing) και διαρκεί περίπου 3½ ώρες. Η εξέταση γίνεται  με τη χρήση χαρτιού και μολυβιού 6 φορές κάθε χρόνο σε εξεταστικά κέντρα όπου δεν είναι διαθέσιμη η  iBTμορφή της εξέτασης.

Το Test περιλαμβάνει κυρίως ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και την συγγραφή μιας έκθεσης μέσα σε 30 λεπτά αλλά η paper-based μορφή της εξέτασης δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.

FAQs από το Επίσημο Website της ETS

TOEFL IBT Information and Registration Bulletin 2019-20

About the Test

What is the TOEFL® test?

The TOEFL® test measures the ability of non-native English speakers to use and understand the English language as it is heard, spoken, read and written in the university classroom.

What is the difference between the TOEFL iBT® and TOEFL® PBT tests?

The TOEFL iBT® test is administered via the Internet, and the TOEFL PBT test is administered in a paper-delivered format.

 • The TOEFL iBT test measures reading, listening, speaking and writing skills. It is offered more than 50 times a year and is administered online at testing sites around the world.
 • The TOEFL PBT test measures reading, listening, grammar and writing skills and is currently offered only in locations where testing via the Internet is not available.


For more information, see:

TOEFL iBT Test Content
TOEFL PBT Test Content

Where are TOEFL test scores accepted?

More than 10,000 colleges, universities and agencies in 150 countries accept TOEFL scores. To learn more about how the TOEFL test can be your passport Where are TOEFL test scores accepted?to study anywhere English is spoken, see Who Accepts TOEFL Scores.

How do I know what an institution's score requirements are?

Each institution sets its own score requirements. You can start your score requirement research with the TOEFL® Destination Search and then contact the institution for more specific requirements. If you're applying for postgraduate studies, find out if your institution requires other tests, such as the GRE® (Graduate Record Examinations®) test. For more information about the GRE test, go to www.ets.org/gre.

How often is the test given?

The TOEFL iBT test is given on fixed dates, more than 50 times a year. Select your test date and location.

How do I find testing locations and dates?

Choose an available test date from among testing locations around the world. Register online, by mail, by phone or in person.

Can I take the entire test in 1 day?

Yes, the test is given in 1 day. The test takes about 4 hours, but with check-in you should plan to be at the test center for at least 4½ hours.

Can I retake the test?

Yes, you can. There is no limit to the number of times you can take the test, but you cannot take it more than once in a 12-day period. If you already have a test appointment, you cannot register for another test date that is within 12 days of your existing appointment.

This policy will be enforced even if a violation is not immediately identified (for example, due to inconsistent registration information).

 • If the violation is identified after registration, but before the test date, your test appointment will be canceled and your test fee will not be refunded.
 • If the violation is not identified until after your scores have been reported, your scores will be canceled. You and any score recipients will be notified by a cancellation letter. Your test fee will not be refunded.


Does the TOEFL program offer accommodations to test takers with disabilities?

We are committed to serving test takers with disabilities or health-related needs by providing services and reasonable accommodations deemed appropriate given the purpose of the test. To request accommodations, go to www.ets.org/toefl/ibt/register/disabilities to see the steps you need to take to register.

Why should I choose the TOEFL test over another test?

 • It's the most highly respected around the world
 • It's the most widely accepted
 • It's the most accurately measured
 • It's the most fair and unbiased
 • It's the most convenient


Test Fees

How much does the TOEFL iBT test cost?

The test fee depends on the test location you choose. For more information on registration, fees, locations and test dates, see How to Register.

How many score reports are included in my test fee?

Your test fee includes:

 • 1 online score report for you, and 1 paper copy if you requested it before you took the test. Your scores will be posted electronically only, unless you request a paper copy by selecting that option when you register. You can change this option at any time up to 3 p.m. (local test center time) on the day before your test. Go to your TOEFL online account to change your Score Report Preference.
 • You can also download and print a PDF test taker score report for your records. (Note: PDF score reports are not currently available for tests taken in China.)
 • Up to 4 official score reports sent to the institutions or agencies you select before you test; ETS will send the official score reports directly to the score recipients. Keep in mind that if you designate any institution or agency to receive your scores, you will not be able to have your Writing and/or Speaking section rescored through the Score Review service.


Can I order additional official score reports?Where are TOEFL test scores accepted?

Yes, you can order additional score reports once your scores are available online, approximately 10 days after your test date.

 • Additional reports can be ordered through the TOEFL online registration system or by completing the TOEFL iBT Additional Score Report Request Form (PDF).
 • Reports are mailed approximately 3 to 5 days after receipt of your request and payment.
 • The fee is US$20 for each report ordered.


What is the test fee refund policy?

If you are taking the test in Korea, see the specific refund policy for test takers in Korea.

If you cancel your registration before the 4-day advance deadline, you will receive a refund of half the original test fee you paid. Refunds are in U.S. dollars. Cash refunds are not available.

What are the fees for other services?

See Fees.

Registration

What do I need to know before I register?

Before you register, decide where you want to take the test. Go to testing locations and dates.

You will be required to enter identification (ID) information before you can register for the test. Be sure to use the same form of ID that you will bring to the test center. ID requirements depend on your country of citizenship and where you plan to test. See ID Requirements for details.

When can I register for the test?

Seats can fill up quickly, so register early. We recommend that you register 3 to 4 months before your desired test date to reserve your seat. Your test date should be 2 to 3 months before your earliest admissions application or other deadline.

How do I register to reserve my seat?

You can register using any of 4 methods — online, in person, by phone or by mail. Online registration is the fastest, easiest method. You can choose where you want to test and see which dates are available.

Important: When registering online, for best results, make sure your browser is updated to the most current version. Use Internet Explorer®, Google Chrome™ or Mozilla Firefox® with Windows® 7 operating system.

See How to Register

When you register, remember to:

 • have your identification with you. Your name must be entered exactly as it appears on the identification (ID) you bring with you on test day, and you will be required to enter identification information before you can register for a test date. ID requirements depend on your country of citizenship and where you plan to test. See ID Requirements for details.
 • have your credit/debit card, electronic check, or PayPal® account information for payment.
 • know where and when you want to test. Select from this list of testing locations and dates.
 • provide the names of up to 4 institutions or agencies you want to receive your scores. You can select them from the TOEFL® Destination Search. If you are registering by mail, you will also need to provide the TOEFL codes for each institution. If you register online and are not ready to select your score recipients, you can do so up until 10 p.m., local test center time, on the day before your test by logging in to your online account. Please keep in mind that if you designate any institution or agency to receive your scores, you will not be able to have your Writing and/or Speaking sections rescored through the Score Review service.


What forms of payment do you accept?

See Fees.

What is a TOEFL iBT® Resource Center?

A TOEFL iBT Resource Center is a place where you can go to get more information about the TOEFL test and assistance with registration. Some locations will help you register online with your own credit card. At other locations, you can purchase a TOEFL iBT Registration Voucher in local currency. A printed TOEFL® Test Prep Planner is given to you for free when you register for the test with the help of a TOEFL iBT Resource Center. For more information, contact us.

How should my name appear on my registration?

Your name and the spelling of your name must match the name printed on the valid ID document you will present at the test center. If this information does not match, you will not be permitted to test, and your test fee will not be refunded.

I have a multiple-part first or last name. How should I enter it?

 • Enter your name exactly as it appears on the ID document you will bring to the test center. If the names do not match, you will not be permitted to test and your test fee will not be refunded.
 • Enter your entire last name (family name/surname) and first (given) name. If you have a multiple-part first or last name, enter it as it appears on the ID document you will bring to the test center, excluding accents and apostrophes. For example, if your first/given name is "Jean Louis," enter both names in the First/Given Name(s) box. If your last/family name is "Smith-Davis," enter both names in the Last/Family Name(s) box. Be sure to enter all the names in the same order as they appear on your ID document.


I don't have a first (or last) name. What should I do?

If you do not have a first or a last name, enter the name(s) you have in the Last Name field and leave the First Name field blank. This is because the Last Name field is a mandatory field, and the First Name field is not.

How can I find a test center?

When you select a date and general location in the online registration system, you'll see a list of test sites in that area. You can search by site or date to find a match to your needs.

What can I do with my TOEFL online account?

When you register online, you will create a TOEFL iBT profile, including a username and password. You will be able to return to your account to:

 • update your email or mailing address
 • update your ID information
 • view your registration at "View Orders"
 • add a TOEFL® Value Pack to your order
 • reschedule or cancel your registration
 • change your score report preference
 • view your scores
 • download a PDF test taker score report (for tests taken after January 1, 2015; not currently available for tests taken in China)
 • order additional score reports
 • check the status of previous orders
 • pay an outstanding balance


What if I make a mistake entering my name or date of birth?

Once you enter your name and date of birth, you can’t change those fields. If you need to make a change to your name or date of birth, contact TOEFL Services:

Email: toefl@ets.org
Phone: 1-609-771-7100 or 1-877-863-3546 (Monday–Friday, 8 a.m.–7:45 p.m. U.S. ET, except U.S. holidays)

Will I receive a confirmation of my registration?

Yes — you can print your confirmation by choosing "Print and View Your Registration Confirmation" on the page with the heading "Thank You for Your Order." Your test date, start time and test center address are listed on your confirmation. Return to your online account the day before the test in case changes have been made to your registration details (for example, different time or building than originally scheduled). You will also receive an email confirmation.

How can I change my email or mailing address?

Once you log in to the system and get to your Home Page, click the "Update Contact Information" link. Select the "Modify" button to change your email or mailing address.

Why can't I get the test date I want?

 • You need to register at least 4 days before the test date. For example, the deadline to schedule a test on Saturday is Tuesday.
 • If the test date you want is not listed, the deadline for registration may have passed, or all seats may have been filled.


When do late fees apply?

Registration closes 7 days prior to the test date. A late fee of US$40 is charged for registrations received after this deadline. Late registration closes 4 days prior to your test date.

I missed the deadline for scheduling a test. What should I do?

Unfortunately, you will need to select another test date.

I keep getting a message saying that my session has expired. What should I do?

Your session times out after a period of inactivity for security reasons. You will need to log back in to the system. Any transaction you were working on at the time will not be saved.

I was registering online and my browser froze, so I couldn't register. What should I do?

Important: For best results, make sure your browser is updated to the most current version. Use Internet Explorer, Google Chrome™ or Mozilla Firefox® with Windows® 7 operating system.

 • Close your browser and try to log in again. Do not use the browser's "Back" button when navigating the registration site. When entering information, do not use any accent or diacritical marks, and do not double-click any of the buttons or links.
 • If you are still having problems, please contact Customer Service.


I received an error message when registering online. On the payment screen, I received a "Page Cannot Be Displayed" message. What should I do?

 • Try refreshing the page using your browser's "Refresh" button.
 • If refreshing doesn't work, close your browser and log in again.


I clicked my browser's "Back" button and received a "Page Has Expired" message. Do I have to start the transaction again?

 • Unfortunately, yes. Do not use the "Back" button when you are registering for the test or placing an order. If you get this message, use the browser's "Refresh" button.
 • If refreshing doesn't work, close your browser and log in again. Your session may have timed out after a period of inactivity.


If I can't register online or at a TOEFL iBT Resource Center, can I register by phone?

If you are testing in the United States or Canada, call 1-443-751-4862 or 1-800-GO-TOEFL (1-800-468-6335). For all other locations, see Contact Us.

What do I need to know to use my TOEFL online account?

 • Browser requirements — Use Internet Explorer, Google Chrome or Mozilla Firefox with Windows 7 operating system.
 • Note: For best results, make sure your browser is updated to the most current version.
 • Browser encryption — If you want to pay by credit/debit card, your browser must support 128-bit encryption. If you get an error message saying you have insufficient encryption or that you require a higher level of encryption to complete the transaction, verify that your browser does support 128-bit encryption. If it doesn't, see your specific browser documentation to find out how to configure it to do so.
 • Username requirements — Your username must be between 6 and 16 characters long (characters are letters or numbers) and cannot contain any special characters (for example, @, $, # or %).
 • Username assistance — If you forget your username, click the "Forgot Username" button on the login screen. You will be asked to enter some information and answer a security question to verify your identity, and then you can view your username and/or change your password.
 • Password requirements — Your password must be between 8 and 16 characters and must include at least 1 uppercase letter (A–Z), at least 1 lower-case letter (a–z) and at least 1 number (0–9). Passwords are case sensitive. Once you are an existing user, the system keeps track of your passwords, and you can't create a new password that is the same as any of your last 5 passwords.
 • Password assistance — If you forget your password, click the "Forgot Password" button on the login screen. You will be asked to enter your user name and answer a security question to verify your identity, and then you can create a new password.


I can't access my account, and I'm sure my password is correct. What should I do?

Passwords are case sensitive — check to make sure your "Caps Lock" key is off.

What if I need to cancel or reschedule?

You can reschedule or cancel your registration up to 4 days before your test date. That means if your test is on a Saturday, you must reschedule or cancel by Tuesday. The fee to reschedule is US$60 and must be paid before you can register for another date. If your request is not received at least 4 days in advance, your test fee will not be refunded. Test administrators cannot make schedule changes. To reschedule, you will need to provide your registration number and the full name you used when you registered.

How do I reschedule?

You can reschedule via your TOEFL online account or by calling the appropriate phone number.
U.S. and Canada, — 1-443-751-4862 or 1-800-GO-TOEFL
(1-800-468-6335).
Other locations — contact your Regional Registration Center.
Note: You cannot reschedule or cancel your registration via email.

Can I get a refund on my test fee?

If you are taking the test in Korea, see the specific refund policy for test takers in Korea.

Yes. If you cancel your registration no later than 4 days before your test date, you can receive a refund of half your original test fee. Refunds are in U.S. dollars. Cash refunds are not available.

How can I get a refund on my TOEFL iBT registration voucher?

If you purchased a registration voucher and wish to get a refund:

 • If you have not yet registered for a test date, contact the organization where you purchased the registration voucher.
 • If you already have a test appointment, follow the regular TOEFL refund procedures found in the TOEFL iBT Registration Bulletin and on the TOEFL website. You can cancel your registration no later than 4 full days before your test date and receive a refund of half the original test fee paid. Refunds are in U.S. dollars. Cash refunds are not available.
 • If you received a free registration voucher from a sponsor, the refund will go to the sponsor.


What is the TOEFL® Search Service?

 • The free TOEFL® Search Service matches prospective students with participating colleges, universities, postgraduate schools and other educational institutions.
 • If you match the recruitment profile of a participating institution/organization, you may be sent information about programs of study, admissions requirements, financial aid opportunities, fellowships and other education opportunities.
 • To participate, log in to your Home Page and select "Update TOEFL Search Service Preferences." For more information on the service, go to www.ets.org/toefl/ibt/register/searchservice/.


How can I unsubscribe from the TOEFL Search Service?

Contact TOEFL Services to unsubscribe from the TOEFL Search Service.

Test Planning and Test Preparation

When should I take the test?

Plan to take the TOEFL test 2 to 3 months before your earliest application or other deadline so your scores arrive at your institutions or agencies in time. Find application deadlines by checking each score recipient’s website.

How far in advance do I register?

Register 3 to 4 months before the test date.

Where are TOEFL test scores accepted?

More than 10,000 colleges, universities and agencies in 150 countries accept TOEFL scores. To learn more about how the TOEFL test can be your passport to study anywhere English is spoken, see Who Accepts TOEFL Scores.

When should I start preparing for the test?

Start preparing for the test at least 8 weeks before your test date.

What is the best way to prepare for the TOEFL test?

Practicing your English reading, listening, speaking and writing skills as much as possible will help you feel prepared and confident on test day. We offer resources to make it easier. Because ETS is the maker of the TOEFL test, we are the only source for authentic sample questions. For detailed descriptions of all the test preparation materials available, see test preparation.

What is included in The Official Guide to the TOEFL® Test?

The guide provides practice with hundreds of real TOEFL test questions and includes 3 full-length, authentic practice tests. The Official Guide to the TOEFL® Test can be purchased online at the ETS Store.

What is TOEFL® Practice Online?

With TOEFL® Practice Online you can experience actual test questions and get scores and performance feedback within 24 hours. Complete practice tests are available on the TOEFL Practice Online website and can be taken in timed mode to simulate the real TOEFL iBT testing environment.

What is the Official TOEFL iBT® Tests with Audio, Volume 1 book?

This book provides 5 real past TOEFL iBT tests and all of the audio passages on disc. Available in eBook or paper book format, this prep book provides you with lots of practice and is the perfect companion to The Official Guide to the TOEFL® Test. It also includes the TOEFL® Test Prep Planner to help you create an 8-week plan to prepare for the test. The Official TOEFL iBT® Tests with Audio, Volume 1 can be purchased online at the ETS Store. eBooks with CD-ROM content are downloaded electronically at the time of purchase; no physical disc is mailed or delivered.

Are there any additional FREE TOEFL test resources from ETS?

Other free resources that you may find helpful include:


Test Section Details

What is the Reading section like?

 • The Reading section includes 3 or 4 reading passages. There are 10 questions per passage. You have from 54 to 72 minutes to answer all the questions in the section.
 • TOEFL iBT Reading passages are excerpts from university-level textbooks that would be used in introductions to a discipline or topic. The passages cover a variety of different subjects. Don't worry if you're not familiar with the topic of a passage. All the information you need to answer the questions will be included in the passage.


See TOEFL sample questions.

What is the Listening section like?

The Listening section includes questions about academic lectures and longer conversations in which the speech sounds very natural. You can take notes on any audio material throughout the entire test. The Listening section is composed of:

 • 3 to 4 lectures, each 3 to 5 minutes long, 6 questions per lecture,
 • 2 to 3 conversations, each 3 minutes long, 5 questions per conversation


Total Listening section duration: from 41 to 57 minutes


See TOEFL sample questions.

What is the Speaking section like?

The Speaking section is approximately 17 minutes long and includes 4 questions.

 • The first question is called an "independent Speaking task" because it requires you to draw entirely on your own ideas, opinions and experiences when you respond.
 • The other 3 questions are called "integrated Speaking tasks" because they require you to integrate your English-language skills —listening, reading and speaking or listening and speaking— just as you would in or out of a classroom.


You will speak into the microphone on your headset and your responses will be recorded and sent to ETS, where they will be scored by certified human raters.

See TOEFL sample questions and responses.

How are my Speaking responses scored?

 • Your recorded responses are sent to ETS, where 3 to 6 certified human raters score them holistically on a scale of 0 to 4. The average score on the 4 tasks is converted to a scaled score of 0 to 30.
 • Raters do not expect your responses to be perfect, and even high-scoring responses may contain occasional errors. Your pronunciation does not need to sound like that of a native English speaker. The raters are listening for the effectiveness of your communication and your ability to accomplish the tasks you are given.
 • See the Speaking scoring guides (PDF) and listen to sample responses to help you understand how responses are evaluated.


What is the Writing section like?

The total time for the Writing section is 50 minutes. You are asked to write responses to 2 writing tasks: an integrated Writing task and an independent Writing task.

 • Integrated Writing task (20 minutes) — read a short passage and listen to a short lecture. Then write in response to what you read and listened to.
 • Independent Task (30 minutes) — write an essay in response to a Writing topic.


Get The Official Guide to the TOEFL® Test for a list of writing topics. Go to the ETS store to purchase The Guide.

You'll type your responses on the computer keyboard and then your responses will be sent to ETS. See TOEFL sample questions and responses.

How are Writing responses scored?

 • Writing responses are scored holistically on a scale of 0 to 5. The average score on the 2 tasks is converted to a scaled score of 0 to 30.
 • You're not expected to produce a comprehensive essay about a specialized topic — your response is recognized as a first draft. You can receive a high score with an essay that contains some errors.
 • See the Writing Scoring Guides (PDF) and read sample responses to help you understand how responses are evaluated.


Test Sessions

How long is the test session?

The entire TOEFL iBT test session (including check-in) is approximately 3½ hours. The test itself is about 3 hours. Check-in time is 30 minutes.

What can I take into the test center?

Identification documents are the only personal items allowed in the testing room. You cannot bring phones, watches or any other electronic devices.

Can I take notes during the test?

You can take notes throughout the entire test, using the paper provided by the test administrator. At the end of testing, all paper is collected and destroyed at the test center to ensure test security. Do not tear or remove part of any piece of scratch paper.

Do I need to wear headphones for the test?

Yes. You will be given noise-canceling headphones with a microphone that you will speak into for the Speaking section of the test.

Which computer keyboard is used?

The TOEFL iBT test uses a standard English-language (QWERTY) computer keyboard. It takes its name from the first 6 letters in the third row of the keyboard. If you haven't used this kind of keyboard before, practice on one before test day to become familiar with it. In some countries, the common keyboard used is configured to QWERTY and a template is provided to each test taker to help with locating the few keys that are in a different location.

Can I take only a specific section or sections of the test?

No. The entire test must be taken at the same time. To receive a score, you must answer at least 1 question each in the Reading section and the Listening section, write at least 1 essay and complete at least 1 Speaking task.

Test Day

What things should I remember to do before test day?

 1. Return to your online TOEFL iBT account under "View Orders" and check your registration confirmation. Note any change in the test center (for example, different time or building than originally scheduled.)
 2. Select the recipients of up to 4 free official score reports before 10 p.m., local test center time, the day before your test, if you did not do so when you registered. Log in to your online account, click on "View Orders" on your home page and select your first recipient from the list provided. Verify your first selected recipient and select a department, if applicable. You can choose "Add Another Recipient." If you select your institutions after the 10 p.m. deadline, there is a US$20 fee for each score report. Score recipients cannot be deleted or changed after the 10 p.m. deadline.
 3. Bring valid identification that exactly matches the name you used when you registered. If you do not have acceptable identification, you may not be permitted to test and your test fee will not be refunded. See ID Requirements for details.
 4. Make travel plans to get to the test center. Your test registration confirmation will list the street address of the test center. Arrive at least 30 minutes before your scheduled start time.


What do I need to bring on test day?

There is only 1 important thing you need to bring with you on test day:

 • Acceptable, valid identification (ID) with your name, recent photograph and signature. You will be required to enter ID information before you can register and the ID you bring on test day must exactly match the name you used when you registered. ID requirements vary depending on your country of citizenship and where you plan to test. See ID requirements for more details.


What happens on test day?

Here are a few things to keep in mind on test day:

 • Arrive at the test site at least 30 minutes early. If you arrive late, you may not be admitted and your test fee will not be refunded.
 • Bring the valid ID you used when you registered for the test. See What to Bring for more details. Without the required ID, you will not be permitted to test and your test fee will not be refunded.
 • There is a 10-minute break midway through the test.
 • The test takes approximately 3 hours, and you cannot go beyond the time limit.
 • No electronic devices or other personal items are allowed in the testing room.


Watch a short video (Flash) for a preview of what to expect when you go to a TOEFL iBT test center.

See what to expect on test day for more details.

Will I be allowed to go for a break during the test?

 • You can use the restroom at any time, but remember that the total length of the test is 3 hours. The time clock does not stop while you are absent. There is a mandatory 10-minute break for all test takers after the Reading and Listening sections of the test have been completed.
 • Raise your hand if you need to leave your seat for any reason.
 • If you leave the testing room, you must show test center staff your identification document when you leave and when you return.
 • You cannot use your phone, watch or any other electronic device or unauthorized aid during the test or during breaks.


What should I do if I see suspicious behavior at the test center?

 • Please contact ETS as soon as possible to report any observed behavior that may lead to an invalid score — for example, someone copying from another test taker, taking a test or part of a test for someone else, having access to test questions or answers before the test or using notes or unauthorized aids. All information is held in strictest confidence.
  • Email: reportcheating@toefl.org
  • Phone: 1-800-353-8570 (United States and Canada) or 1-609-406-5430 (all other locations)


Scores and Score Reports

What are TOEFL test scores like?

The TOEFL iBT test provides scores in 4 skill areas — Reading, Listening, Speaking and Writing — and a total score:

 • Reading 0–30
 • Listening 0–30
 • Speaking 0–30
 • Writing 0–30
 • Total Score 0–120


The total score is the sum of the 4 skill scores.

What is on my score report?

Your score report includes scores for each test section, a total score and performance feedback about what test takers at your score level can typically do.

How and when do I get my scores?

Scores will be posted online approximately 10 days after the test date. Log in to your TOEFL online account, enter the ETS ID number you received when you registered, and click "View Scores." A score report posting schedule (PDF) for each test date is available on the TOEFL iBT website, and you will receive an email letting you know when your scores have been posted.

You can also download and print a PDF copy of your test taker score report if you took the test after January 1, 2015. The PDF will be available within 3 days of the date your scores are posted online. (Note: PDF score reports are currently not available for tests taken in China.)

Your scores are also sent to the institutions or agencies you selected (and to you, if you requested a paper copy before you took the test). Allow 7–10 days for mail delivery in the United States and 4–6 weeks for other areas. ETS has no control over mail delivery to locations around the world. We recommend that you take the test 2 to 3 months before your earliest application or other deadline.

How soon do score recipients get my scores?

Score reports are sent electronically or mailed to recipients approximately 13 days after the test date. However, ETS has no control over mail delivery to various locations around the world. Allow 7–10 days after the mailing date for delivery in the United States, and 4–6 weeks for locations outside the United States. For information specific to your location, contact your postal service.
How long are scores valid?

ETS reports scores for 2 years after the test date.

How many score reports are included in my test fee?

Your test fee includes:

 • your scores, posted to your TOEFL online account
 • a paper copy of your Test Taker Score Report (only if you requested it before you took the test)
 • for test dates after January 1, 2015, a PDF copy of your Test Taker Score Report, which can be downloaded and printed from your account (Note: PDF score reports are currently not available for tests taken in China)
 • up to 4 official score reports that ETS will send directly to the institutions or agencies you select before you take the test. Keep in mind that if you designate any institution or agency to receive your scores, you will not be able to have your Writing and/or Speaking sections rescored through the Score Review service


Can I order additional official score reports?

Yes, you can order additional score reports once your scores are available online, approximately 10 days after the test date. The fee is US$20 for each score report.

How do I order additional score reports?

You can order additional score reports as soon as your test scores are available, approximately 10 days after you take the test. You can send your scores to as many institutions or agencies as you choose for a fee of US$20 per report.

Order Online: Order through your TOEFL online account. Select "Register for a Test/Order Score Reports" from your home page. Click "Service" as the Product Type and click "Continue." Select the test date and click "Continue." Search for your score recipient(s) and follow the remaining screen prompts.

Order by Fax: Fill out the TOEFL iBT® Additional Score Report Request Form (PDF). Fax it with your registration number and credit/debit card information to 1-610-290-8972. If you send the same fax more than once, write "DUPLICATE" in large letters on the form to avoid extra charges to your credit/debit card.

Order by Mail: Print and complete the TOEFL iBT Additional Score Report Request Form (PDF). Mail it with your payment as directed on the form.

When will my additional score reports be sent?

 • Online Orders: Score reports will be mailed 3–5 days after we receive your request and payment.
 • Mail and fax orders: Allow 10 business days for processing.
  • ETS has no control over mail delivery to various locations around the world.


Will score recipients accept scores from previous tests?

Check with each score recipient directly.

Where are TOEFL test scores accepted?

More than 10,000 colleges, universities and agencies in 150 countries accept TOEFL scores. You can even use your TOEFL scores to satisfy visa requirements in Australia and the United Kingdom. To learn more, see Who Accepts TOEFL Scores.

Do TOEFL and GRE® tests have cumulative scoring?

With the GRE® ScoreSelect® service, test takers can decide which GRE scores from their 5-year reportable history to send to institutions. For TOEFL scores, test takers can select which scores to send from all tests taken in the past 2 years. Scores for a test administration must be reported in their entirety — test takers cannot choose to report scores for a specific section from one test administration and other sections from another test administration.

Can I cancel my scores?

You are given the option of canceling your scores at the end of your test session. You cannot cancel scores for individual sections of the test.

Can I reinstate my canceled scores?

Yes, you can reinstate your scores if your request is received at ETS within 60 days of your test date, for a fee of US$20, using the Reinstatement Request Form (PDF). Reinstated scores will be reported online within 3 weeks after we receive your request and payment. Your scores will be posted online and will then be sent to your score recipients (and to you if you requested a paper copy of your score report before you took the test). Note: This applies only to scores that were canceled by the test taker. Scores canceled by ETS cannot be reinstated.

Can I request a score review of my Speaking and/or Writing responses?

Yes, you can request a score review up to 30 days after your test date.
Note: Your test cannot be reviewed if you have already requested that your scores be sent to an institution or agency.
You can request a review of either the Speaking or the Writing section (US$80 each), or you can request a review of both the Speaking and Writing sections (US$160). Complete the Score Review Request Form (PDF) and send it along with the required fee to the address on the form. If you are paying by credit/debit card, you can fax the form. The results will be available approximately 3 weeks after we receive your request and payment.

Who do I contact if there is a problem with my score report?

Email toefl@ets.org or call ETS at 1-609-771-7100 (outside the United States and Canada) or 1-877-863-3546 (United States and Canada), Monday–Friday, 8 a.m.–8 p.m., U.S. Eastern Time. Phones are busiest on Mondays.

After the Test

What if my test is rescheduled or there is a problem at the test center?

If your test administration is canceled before you test, or your test cannot be scored or your scores are canceled due to a testing irregularity, you can select a different test date and you will not be charged the rescheduling fee.

If you arrive at the test center and find out that the test administration has been canceled by ETS, you can reschedule your test at no charge or receive a full refund of your test fee.

If you take the test and your scores are canceled by ETS, ETS will determine, at its sole discretion, whether or not you are eligible to re-test at no charge or to receive a refund.

If ETS cancels a test administration or cancels scores after you test, and you have incurred travel costs to get to the test center, you may be eligible for a refund of reasonable and documented travel expenses for yourself only within 30 days of your original test date. Refunds are in U.S. dollars. For more information on reimbursement, see Testing Policies.

If I experience technical problems at the test center, can I ask that my test be rescheduled?

In rare instances, technical problems may require late starts and/or rescheduling of the test. If such an event at the test center makes it necessary for you to cancel your test session, or if it is later determined that your scores could not be reported, you can choose to take the test again for free or receive a full refund of the original test fee.

What if I observe questionable or unacceptable behavior at the test center?

Please contact us as soon as possible to report any observed behavior that may lead to an invalid score — for example, someone copying from another test taker, taking a test or part of a test for someone else, having access to test questions or answers before the test, or using notes or unauthorized aids. All information is held in strictest confidence.

Email: reportcheating@toefl.org
Phone: 1-800-353-8570 (United States and Canada) or 1-609-406-5430 (all other locations)

Does ETS ever cancel scores?

ETS may cancel scores for administrative errors (for example, improper timing, improper seating, defective materials and defective equipment), natural disasters or other emergencies, improper access to test content, identification discrepancies, misconduct, plagiarism and inconsistent performance across different parts of the test. If your scores are canceled after they have already been reported, ETS will send a copy of your cancellation letter to any institution or agency that has received your scores.

ΑΘΗΝΑ

Βασ. Σοφίας 84, Έναντι Μεγάρου Μουσικής
Τηλ.: 2107488131, Whatsapp:6948783370, athens@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 09:30 - 21:30 ΣΑ: 10:00 - 17:00

Θεσσαλονίκη

Παύλου Μελά 18 & Τσιμισκή, Διαγώνιος
2310240394, Whatsapp:6948783370, salonica@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 10:00 - 22:00 ΣΑ: 10:00 - 17:00