Στάγκου Μυρτώ

Είπε για το NETWORK

“Ήταν Σεπτέμβριος του 2009 όταν αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές. Έτσι επισκέφτηκα το NETWORK και ξεκίνησε η γνωριμία και η συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο. Φοίτησα για ένα χρόνο σε τάξη προετοιμασίας για τις εξετάσεις του IELTS καθώς ήταν απαραίτητο έγγραφο για την εισαγωγή μου σε Bρετανικό πανεπιστήμιο. Το ολιγάριθμο, ταχύρυθμο και πολύ οργανωμένο τμήμα με βοήθησε να προετοιμαστώ και να επιτύχω στις εξετάσεις. Οι καθηγητές μου ήταν εξαίρετοι με πάθος και ενέργεια για την δουλειά τους, με ενθάρρυναν και με στήριξαν ιδιαιτέρως. Το περιβάλλον του φροντιστηρίου ήταν πολύ φιλικό και οικείο, έτσι οι πολλές ώρες που περνούσα εκεί ήταν ευχάριστες και εποικοδομητικές. Είχα την τύχη να γνωρίσω νέα άτομα και να κάνω νέες φιλίες που διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, άρχισα και την έρευνα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που με ενδιέφεραν. Η απαιτητική διαδικασία υποβολής αιτήσεων καθώς κι η έλλειψη γνώσεων με οδήγησαν να ζητήσω βοήθεια και τη συμβουλή της εξειδικευμένης και άριστης ομάδας για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Οφείλω να τονίσω ότι η βοήθεια και η στήριξη κυρίως συναισθηματική ήταν πολύτιμη και καθοριστική για την πορεία μου. Με διευκόλυναν και μου έλυσαν τα προβλήματα άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Ήταν πάντα παρόντες και πρόθυμοι να μου λύσουν κάθε απορία και ανησυχία που προέκυπτε.

Θεωρώ πως η συνεργασία με αυτή την υπηρεσία σας ήταν ευεργετική και διαμόρφωσε καθοριστικά την εκπαιδευτική μου πορεία και εξέλιξη. Έτσι μέσα από διαρκή ψάξιμο, καθοδήγηση και συμβουλές επέλεξα να παρακολουθήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Συμβουλευτική Παίδων και Εφήβων του πανεπιστημίου του Νόττινχαμ. Ήταν μια σωστή και καλή επιλογή καθώς αποκόμισα σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες που είναι πολύ χρήσιμες για την επαγγελματική μου εξέλιξη και πρόοδο. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύ πρωτοπόρο και καινοτόμο που μου έμαθε πρακτικά πράγματα και είχα την ευκαιρία να εκπαιδευτώ σε δομές εφαρμόζοντας τις γνώσεις και αποκτώντας νέα προσόντα. 

Επίσης, πέρα από τις σπουδές μου το NETWORK συνέβαλε στην εξασφάλιση της διαμονής μου σε μια όμορφη και ζωντανή εστία όπου είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους απ' όλα τα μέρη της γης και να δικτυωθώ. Το θέμα της διαμονής απασχολεί ιδιαίτερα τους μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς δεν γνωρίζουν την πόλη και ο ελεύθερος χρόνος τους είναι περιορισμένος για να ασχοληθούν με την εύρεση σπιτιού και τα παραλειπόμενα. Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές μου σπουδές , αποφάσισα να μείνω για ένα ακόμα χρόνο στο Νόττινχαμ και να συνεχίσω τις πρακτικές μου και να εργαστώ ως δασκάλα στο Eλληνικό σχολείο της πόλης. Θεωρώ πως αυτή η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη και είμαι ευγνώμων που είχα την δυνατότητα να τη ζήσω. 

Έμαθα πολλά πράγματα για τον επαγγελματικό μου τομέα, παρακολούθησα σεμινάρια και εργάστηκα ως σχολική ψυχολόγος σε δημοτικά σχολεία. Αυτή η χρονιά είναι καθοριστική και πολύ σημαντική για την πρόοδο μου καθώς απέκτησα και καλλιέργησα απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις. Αν και δεν βρήκα μόνιμη δουλειά στην Αγγλία, αποφάσισα να γυρίσω πίσω όμως δεν το μετανιώνω. Αντιθέτως, ήταν ένα ταξίδι με αφετηρία το Νetwork που ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί και θα συνιστούσα όλους τους νέους να το δοκιμάσουν και να μην το φοβηθούν.

Πιστεύω πως η επιλογή μου να φοιτήσω και να εμπιστευτώ το NETWORK ήταν απόλυτα ορθή και συνέβαλε στην επιτυχία και στην διαμόρφωση της προσωπικής και επαγγελματικής μου ταυτότητας. Θα το συνιστούσα και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα παρόλο που μπορεί να θεωρηθεί πως οι υπηρεσίες που παρέχει είναι ακριβές. Αξίζει τα λεφτά του και σε αποδεσμεύει από πολλές έγνοιες και άγχη, όπως επίσης σε διευκολύνει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις με βάση τις επιθυμίες και τις ικανότητες σου. Χωρίς τη συνδρομή και στήριξη του οργανισμού αμφιβάλλω εάν θα βρισκόμουν σε αυτό το στάδιο σήμερα.

Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου και μέσα από αυτή τη σύντομη εισαγωγή και περιγραφή παροτρύνω όλους τους νέους να ρισκάρουν και να κυνηγήσουν το όνειρο τους αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και τις συνέπειες των επιλογών τους. Όταν κάτι το θέλεις πολύ θα το επιτύχεις αρκεί να αγωνιστείς και να παλέψεις. Στον αγώνα αυτό είχα δυνατούς συμμάχους με αποθέματα υπομονής και αισιοδοξίας που με βοήθησαν να μην τα εγκαταλείψω, αλλά να συνεχίσω με πείσμα και δύναμη. Η ομάδα του NETWORK ανήκει στους παραπάνω καθώς χωρίς αυτούς θα τα είχα παρατήσει . Με βοήθησαν να δω τον Όλυμπο σαν ένα μικρό και εύκολο βουνό. ”

ΑΘΗΝΑ

Βασ. Σοφίας 84, Έναντι Μεγάρου Μουσικής
Τηλ.: 2107488131, Whatsapp:6948783370, athens@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 09:30 - 21:30 ΣΑ: 10:00 - 17:00

Θεσσαλονίκη

Παύλου Μελά 18 & Τσιμισκή, Διαγώνιος
2310240394, Whatsapp:6948783370, salonica@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 10:00 - 22:00 ΣΑ: 10:00 - 17:00