Λουκία Λιλή

Είπε για το NETWORK

“Στη σχολή NETWORK ξεκίνησα την εντατική μου προετοιμασία για το GRE test. Πιστεύω ότι το ολιγομελές τμήμα που συμμετείχα, όχι μόνο μου προσέφερε ατομική παρακολούθηση από τον καθηγητή κ.Σιάτρα αλλά μου έδωσε και τη δυνατότητα να γνωρίσω φοιτητές με κοινά όνειρα και στόχους. Δύο στοιχεία που καθιστούν το NETWORK ξεχωριστή σχολή είναι η εμπειρία και οξυδέρκεια του καθηγητή κ.Σιάτρα και η δυνατότητα εξάσκησης απαρίθμητων test σε υπολογιστές. 

Αποφοιτώντας τρίτη από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κρήτης το 2004, αποφάσισα να ακολουθήσω μεταπτυχιακές σπουδές στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Βιολογίας κατακτώντας πλήρη υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία. Στην Αγγλία, με συστηματική δουλειά, διαρκή παρακολούθηση σεμιναρίων στην Μεγάλη Βρεττανια και στις ΗΠΑ και πετυχαίνοντας μια καλή δημοσίευση στο περιοδικό Genetics, ήρθα σε επαφή με σημαντικά ονόματα στο χώρο της Μαθηματικής Βιολογίας.

Τελειώνοντας το MPhil μου από την Αγγλία, αποφάσισα να ξεκινήσω το διδακτορικό μου στις ΗΠΑ αποκλειστικά στο χώρο της Βιολογίας. Χρησιμοποιώντας τα υψηλά μου σκορ στο GRE και έχοντας ένα δυνατό επιστημονικό υπόβαθρο, πέτυχα πλήρεις υποτροφίες από 4 πανεπιστήμια των ΗΠΑ. 

Το Georgia Tech μου προσέφερε το καλύτερο πακέτο χρηματοδότησης και επίπεδο σπουδών οπότε και μετακόμοισα στην Atlanta, GA το 2008. Μετά τον πρώτο χρόνο, κατά τον οποίο ένας φοιτητής αλλάζει δύο με τρία εργαστήρια μέχρι να βρει το κατάλληλο, επέλεξα το εργαστήριο του Dr.John F. McDonald, στο οποίο και αποφάσισα να εργαστώ ολοκληρωτικά με την ανάλυση δεδομένων για τη θεραπεία του καρκίνου. Στοχεύω τώρα πλέον να αποφοιτήσω τον Ιανουάριου του 2013 και να συνεχίσω με την έρευνα του καρκίνου δουλεύοντας ως post-doc στο ίδιο εργαστήριο. 

Το Georgia Tech όχι μόνο μου έδωσε εξαιρετικές βάσεις στον βιολογικό τομέα αλλά μου επέτρεψε να αναπτύξω τις μαθηματικές και υπολογιστικές μου γνώσεις, γεγονός που ολοκλήρωσε ένα όνειρο ζωής. Τέλος, το Georgia Tech, φιλοξενώντας μία από τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες ολυμπιακές εγκαταστάσεις (μέρος των Ολυμπιακών αγώνων του 1996) μου προσέφερε τη δυνατότητα να ασχοληθώ με τον τρίαθλο και να πετύχω 4η θέση στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα του 2012, μία επιτυχία που με ολοκληρωσε και ως αθλήτρια υψηλού επιπέδου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το NETWORK και ειδικά τον κ. Σιάτρα για το εισητήριο που μου έδωσαν να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στις ΗΠΑ. Ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος αλλά άξιζε κάθε στιγμή διάβασής του. ”

ΑΘΗΝΑ

Βασ. Σοφίας 84, Έναντι Μεγάρου Μουσικής
Τηλ.: 2107488131, Whatsapp:6948783370, athens@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 09:30 - 21:30 ΣΑ: 10:00 - 17:00

Θεσσαλονίκη

Παύλου Μελά 18 & Τσιμισκή, Διαγώνιος
2310240394, Whatsapp:6948783370, salonica@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 10:00 - 22:00 ΣΑ: 10:00 - 17:00