Λάουρα Μαράτου Κόλλια

Είπε για το NETWORK

“Το φθινόπωρο του 2002 είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τα μαθήματα του NETWORK για προετοιμασία μεταπτυχιακών στην Αμερική σε εφαρμοσμένα οικονομικά. Παρακολούθησα τα μαθήματα TOEFL και GRE. Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα με την οργάνωση των καθηγητών και το υψηλό επίπεδο τόσο των διαλέξεων όσο και των εγχειριδίων/φυλλαδίων με ασκήσεις και παραδείγματα.

'Εμαθα τρόπους να απαντήσω στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής αποτελεσματικά και γρήγορα, ιδιαίτερα στα μαθηματικά προβλήματα. Βελτίωσα το λεξιλόγιό μου και δόμησα καλύτερα τον γραπτό μου λόγο. Επίσης ο κύριος Σιάτρας με βοήθησε με το συνοδευτικό γράμμα "motivation letter" για τις αιτήσεις μου στα μεταπτυχιακά στην Αμερική και τις υποτροφίες στις οποίες έκανα αίτηση (Κοινωφελές 'Ιδρυμα Αλ. Σ. Ωνάση και 'Ιδρυμα Fulbright). ”Σύντομη Βιογραφία

Ως αποτέλεσμα των καλών μου βαθμών στα TOEFL και GRE, καθώς και στο δυνατό συνοδευτικό γράμμα μου, με δέχτηκαν 10 Αμερικανικά Πανεπιστήμια, το ένα από τα οποία μου προσέφερε πλήρη υποτροφία. Από αυτά επέλεξα να σπουδάσω για Master of Science στο Cornell University, στο τμήμα Applied Economics and Management. Επίσης μου απονεμήθησαν και οι δυο υποτροφίες του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλ. Σ. Ωνάση και του Ιδρύματος Fulbright. Στο δεύτερο εξάμηνο της φοίτησής μου στο Cornell μου απονεμήθηκε θέση βοηθού καθηγητή για έρευνα με μισθό.

Τελείωσα τις σπουδές μου στο Cornell με άριστα 4.0 (10/10) και έκανα μια δημοσίευση και δύο διαλέξεις σε συνέδρια. Μετά τις σπουδές μου στο Cornell δούλεψα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) στις Βρυξέλλες σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας, καθώς και για τον οργανισμό εμπόρων αγροτικών προϊόντων που έχει έδρα στις Βρυξέλλες (2005-2006). Το 2006 συνέχισα τις σπουδές μου στο University of Maryland στην Washington, DC, USA με πλήρη υποτροφία για part-time μεταπτυχιακό σε Αγροτική Οικονομία και Φυσικών Πόρων. Επίσης μου απονεμήθηκε πάλι η υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλ. Σ. Ωνάση.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου στο University of Maryland δούλεψα για δύο χρόνια την Διεθνή Τράπεζα (World Bank, United Nations) και σύλλεξα στοιχεία στην Ουγκάντα Αφρικής. Εξειδικεύθηκα στα Οικονομικά Ανάπτυξης και Αναπτυσσόμενων Χωρών.

Τον Μάιο 2012 αποφοίτησa με τον δεύτερο Master of Science., δύο δημοσιεύσεις και δύο διαλέξεις σε συνέδρια. Τον Ιούνιο 2012 άρχισα να εργάζομαι ως Analyst and Communications Officer στην Κοινωνική Εταιρία Panel Group (www.panelgroup.com) και στο Foundation Panel Group Thought For Action (http://www.prosperityunbound.com/pgtfa/) ,τα οποία είναι ενεργά στην μεταρρύθμιση της Ελληνικής οικονομίας. Ζω με τον σύζυγό μου Steve Kolias στην Washington, DC, USA.

ΑΘΗΝΑ

Βασ. Σοφίας 84, Έναντι Μεγάρου Μουσικής
Τηλ.: 2107488131, Whatsapp:6948783370, athens@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 09:30 - 21:30 ΣΑ: 10:00 - 17:00

Θεσσαλονίκη

Παύλου Μελά 18 & Τσιμισκή, Διαγώνιος
2310240394, Whatsapp:6948783370, salonica@network.gr
Ώρες Λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ: 10:00 - 22:00 ΣΑ: 10:00 - 17:00