Μέσος Όρος Σπουδαστών μας στο TOP 1% στον Κόσμο !

GMAT 650
TOEFL 103+
GRE 320
IELTS 6,9+

TOEFL - Πληροφορίες

Τι Είναι το TOEFL Test?

Το TOEFL (Test of English as a Foreign Language) είναι διεθνείς εξετάσεις αντίληψης και χρήσης της Αγγλικής γλώσσας για Εισαγωγή σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια σε Πτυχιακό ή Μεταπτυχιακό επίπεδο.

Δίδονται μέσω υπολογιστή και περιλαμβάνουν:

 • Listening
 • Speaking
 • Reading Comprehension
 • Writing

To NETWORK σας υποστηρίζει με ενισχυτικά ιδιαίτερα στο Speaking, όπως επίσης, με πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια της σχολής, καθώς και με επιπλέον σημειώσεις και υλικό, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση σας μέχρι την ημέρα που θα δώσετε την επίσημη εξέταση.

Από τί Αποτελείται?

Το TOEFL είναι τεστ Αγγλικών που πιστοποιεί την ικανότητα και τις γνώσεις στην Αγγλική γλώσσα για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν Ακαδημαϊκού επιπέδου εκπαίδευση στα Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου, και αποτελείται από τα μέρη που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα

Section

Time Limit

No. of Questions

Reading

60-80 minutes

36-56

Listening

60-90 minutes

34-51

Break

10 minutes

Speaking

20 minutes

6 tasks

Writing

50 minutes

2 tasks

Πού Γίνονται οι Eξετάσεις?

Το NETWORK είναι Επίσημο Εξεταστικό Κέντρο TOEFL. Εάν επιλέξετε να εξεταστείτε για TOEFL στα Κέντρα μας, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνουμε τη διαδικασία κράτησης θέσης χωρίς επιβάρυνση.

Τα έξοδα συμμετοχής στις εξετάσεις TOEFL ποικίλλουν ανάλογα σε ποια χώρα διεκπεραιώνονται οι εξετάσεις και από τη χρονική στιγμή την οποία ο υποψήφιος υποβάλλει την αίτηση. Αυτή τη στιγμή η χρέωση για υποψήφιους από Ελλάδα κυμαίνεται στα $245 USD.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με ταχυδρομική επιταγή είτε μέσω πιστωτικής κάρτας. Στην τελευταία περίπτωση (χρήση πιστωτικής κάρτας), δεν είναι αναγκαίο να είναι του υποψηφίου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα ενός συγγενικού ή φιλικού του προσώπου.

NETWORK Success Stories

Όλοι οι καθηγητές στο NETWORK αισθανόμαστε και προσωπικά υπερήφανοι και χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν επικοινωνούν μαζί μας σπουδαστές από 5, 10, 15 χρόνια πριν, και μαθαίνουμε ότι τώρα είναι όλοι επιτυχημένοι επιστήμονες και επαγγελματίες σε διαφορετικές δραστηριότητες, σε διάφορα μέρη του κόσμου, από την Αυστραλία ως την Αμερική.

Ακόμη περισσότερο χαιρόμαστε όταν διαπιστώνουμε ότι οι σπουδαστές μας αυτοί είναι και μεταξύ τους σε συχνή επαφή, λέγοντάς μας ότι η σύντομη εμπειρία τους στο NETWORK τους έχει μείνει ως ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στη ζωή τους.

Ο κύκλος μας είναι μεγάλος και πραγματικά ισχυρός, αλλά πάντα ανοικτός για όλους!!!


TOEFL TEST SCORES

FAQs Στα Ελληνικά

 • Τι είναι το TOEFL iBT Test;
 • Είναι το νέο Test στην πραγματικότητα διαφορετικό;
 • Είναι το internet-basedTestπιο δύσκολο;
 • Τι είναι το TOEFL iBT Test;
 • Για πόσο καιρό ακόμη θα είναι διαθέσιμες οι εξετάσεις του TOEFL PBT στην χώρα μου;
 • Τι ισχύει για  το TOEFL CBT Test;
Τι είναι το TOEFL iBT Test;

Το TOEFL iBT (Internet Based Test) διαρκεί περίπου 4 ώρες και εξετάζει Κατανόηση Κειμένου (Reading), Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening), Παραγωγή Προφορικού (Speaking) καθώς και Γραπτού λόγου (Writing). Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή 30-40 φορές κάθε χρόνο σε εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Το TOEFL iBT Test έχει έναν νέο τρόπο εξέτασης του Speaking, ο οποίος περιλαμβάνει independentκαι integrated  ερωτήματα. (Σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης επιτρέπεται στον εξεταζόμενο να κρατά σημειώσεις).

Η εξέταση στο Listening περιλαμβάνει ερωτήσεις οι οποίες εξετάζουν την κατανόηση  της συμπεριφοράς, του βαθμού βεβαιότητας, καθώς και του στόχου των προφορικών κειμένων.

Το Reading, συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων ερωτήσεις οι οποίες ζητούν από τους εξεταζόμενους να κατηγοριοποιήσουν πληροφορίες και να συμπληρώσουν ένα διάγραμμα  ή μια περίληψη. Τέλος, η Έκθεση προαπαιτεί πληκτρολόγηση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπάρχει ένα independentκαθώς και ένα integrated  θέμα. Ωστόσο, η γραμματική εξετάζεται μόνο εμμέσως στις ερωτήσεις και ασκήσεις σε κάθε επιμέρους sectionτης συνολικής εξέτασης.

 

Είναι το νέο Test στην πραγματικότητα διαφορετικό;

Το TOEFL iBT Test χρησιμοποιεί μία εντελώς νέα προσέγγιση. Για πρώτη φορά, το TOEFL Test εξετάζει την ικανότητα σας να ενοποιείτε δεξιότητες χρήσης της Αγγλικής γλώσσας και να επικοινωνείτε  αποτελεσματικά τα όσα διαβάζετε και ακούτε.

Είναι το internet-based Test πιο δύσκολο;

Ο τρόπος εξέτασης του Readingκαι του Listening στο TOEFL iBT Test δεν διαφέρει δραματικά  από εκείνον του TOEFL PBT Test.

Τα integrated ερωτήματα στο Speaking και το Writing του TOEFL iBT μπορούν να θεωρηθούν πιο δύσκολα καθώς είναι κάτι νέο για τους εξεταζόμενους. Ωστόσο, οι μαθητές χρειάζεται να μπορούν να συνδυάζουν αποτελεσματικά τις δεξιότητες χρήσης της αγγλικής γλώσσας μέσα στην τάξη για να επιτύχουν ακαδημαϊκά σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια και Κολέγια.

Τα  integrated ερωτήματα στο νέο Test θα βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά στα ακαδημαϊκά περιβάλλοντα που στοχεύουν να ενταχθούν.

Τι είναι το TOEFL PBT Test;

Το TOEFL PBT (Paper Based Test) εξετάζει κατανόηση προφορικού λόγου (listening), γραμματικής (grammar), γραπτών κειμένων (reading) καθώς και παραγωγή γραπτού λόγου (writing) και διαρκεί περίπου 3½ ώρες. Η εξέταση γίνεται  με τη χρήση χαρτιού και μολυβιού 6 φορές κάθε χρόνο σε εξεταστικά κέντρα όπου δεν είναι διαθέσιμη η  iBTμορφή της εξέτασης.

Το Test περιλαμβάνει κυρίως ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και την συγγραφή μιας έκθεσης μέσα σε 30 λεπτά.

Για πόσο καιρό ακόμη θα είναι διαθέσιμη η εξέταση του TOEFL PBT (PaperBasedTest) στην Ελλάδα;

Η paper-based μορφή της εξέτασης δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, ενώ το TOEFL Computer Based Test (CBT) έχει αντικατασταθεί εξολοκλήρου από το TOEFL iBT Test.

Διαδικασίες Εγγραφής στην Εξέταση
 • Πώς δηλώνω συμμετοχή στις εξετάσεις του TOEFL iBT Test;
 • Χρειάζομαι ένα TOEFL iBTπροφίλ;
 • Πώς ελέγχω αν έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή μου;
 • Έχασα το usernameή/ και το passwordμου. Πώς θα μπω στο online προφίλ μου;
 • Πόσο κοστίζουν τα εξέταστρα για το TOEFL iBT Test;
 • Πώς μπορώ  να μεταθέσω την ημερομηνία εξέτασης;
 • Μπορώ να ακυρώσω την εξέταση;
Πώς δηλώνω συμμετοχή στις εξετάσεις του TOEFL iBT Test;

Η εγγραφή στις εξετάσεις μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους

Μέσω Διαδικτύου για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση ή μεσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Regional Registration Centre(Τοπικό  Κέντρο Εγγραφής) για την Ελλάδα:

Prometric Courier Address:
ATTN: PTC Registration Prometric
POBOX 2024 ATTN: PTC Registration
8203AA - Lelystad Noorderwagenplein 6
The Netherlands 8223AL - Lelystad
The Netherlands
Τηλέφωνο Εγγραφών: 31-320-239-540 Fax: 31-320-239-541

Εάν μένετε εκτός των ΗΠΑ και θέλετε να εξεταστείτε στις ΗΠΑ, καλέστε 1-443-751-4862.

Για εγγραφή στις εξετάσεις δια αλληλογραφίας, παρακαλούμε συμπληρώστε το TOEFLiBTRegistrationForm(Έντυπο Εγγραφής για το TOEFLiBT)(PDF). [Το έντυπο είναι επίσης διαθέσιμο στο κέντρο του InformationandRegistrationBulletin(Φυλλαδίο Πληροφοριών και Εγγραφής) (PDF)]. Συμπεριλάβετε στον φάκελο το χρηματικό ποσό των εξέταστρων. Ταχυδρομείστε το συμπληρωμένο έντυπο ακολουθώντας τις οδηγίες του εντύπου.

Γιατί χρειάζομαι ένα TOEFL iBT προφίλ;

Τα αποτελέσματα της βαθμολογίας σας στο TOEFL iBT Test θα αποσταλούν στο προφίλ που έχει δημιουργηθεί online  (Όχι στο προσωπικό e-mail που δηλώνετε όταν δημιουργείτε το προφίλ σας). Επίσης, το προφίλ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όποια άλλη υπηρεσία σχετική με την εξέταση χρειαστείτε από την ETS.

Είναι στην πραγματικότητα μέσω του προφίλ σας που μπορείτε να παραγγείλετε να ξανα-αποσταλούν τα αποτελέσματά σας, να ακυρώσετε ή να μεταθέσετε την ημερομηνία της εξέτασης (Παρακαλούμε δείτε το σχετικό κείμενο παρακάτω)καθώς και να εγγραφείτε σε μία εξέταση.

Πώς μπορώ να ελέγξω εάν έχω εγγραφεί στην εξέταση;

Μπορείτε να επιστρέφετε στο onlineπροφίλ σας, όπου μπορείτε να δείτε την επιβεβαίωση της ημερομηνίας  εξέτασης. Εκεί θα βρείτε την ακριβή διεύθυνση του εξεταστικού κέντρου, την ημερομηνία και την ώρα της εξέτασης. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε αυτή την επιβεβαίωση ή να ζητήσετε να λάβετε ένα επιβεβαιωτικό e-mail.           

Έχασα το username ή/ και το password μου. Πώς θα μπω στο online προφίλ μου;

Το usernameκαι το password σας είναι εκείνα που πληκτρολογήσατε όταν δημιουργήσατε το onlineπροφίλ σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές  “usernameassistance” (βοήθεια για το username) or “passwordassistance” (βοήθεια για το password) οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τα επανακτήσετε.

Εάν ακόμη έχετε δυσκολίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε το την εξυπηρέτηση πελατών του TOEFL iBT μέσω e-mail / τηλεφώνου ή fax. E-mail: toefl@ets.org ,Tηλ: +1-609-771-7100, Fax: +1-610-290-8972.

Πόσο καιρό πριν τις εξετάσεις μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Σε περιόδους αιχμής είναι πιθανόν να υπάρχει έλλειψη θέσεων σε κάποια εξεταστικά κέντρα, συνεπώς συνίσταται να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας για τις εξετάσεις όσο νωρίτερα μπορείτε,  περίπου ένα μήνα πριν.  Κατά τη διάρκεια περιόδων μη αιχμής, πραγματοποιήστε την εγγραφή σας  τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασης.

Πόσο κοστίζουν τα εξέταστρα για το TOEFL iBT Test;

Τα εξέταστρα του TOEFL iBTγια την Ελλάδα είναι $245.

Πώς μπορώ να μεταθέσω ή να ακυρώσω την ημερόμηνία εξέτασης;

Για να μεταθέσετε ή να ακυρώσετε την εξέταση, χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μία αίτηση τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την ημερομηνία της εξέτασης (χωρίς να υπολογίζετε σε αυτές την μέρα της αίτησης ή την ημέρα της εξέτασης). Τα έξοδα μεταφοράς της εξέτασης είναι US$60. Για να γίνει η αλλαγή της εξέτασης θα πρέπει να έχουν ήδη καταβληθεί τα εξέταστρα για την αρχική ημερομηνία εξέτασης. Μπορείτε να μεταθέσετε ή να ακυρώσετε την εξέταση onlineμπαίνοντας στον TOEFLiBTλογαριασμό σας , πατώντας “ViewOrder(s)”στην αρχική σελίδα , μετά πατώντας “Modify” ή “Cancel” στη σελίδα “OrderSummary”. Εάν θέλετε να μεταφέρετε την εξέταση ή να την ακυρώσετε τηλεφωνικώς , θα χρειαστεί να δώσετε το registrationnumber(αριθμός εγγραφής) καθώς και το ονοματεπώνυμο που χρησιμοποιήσατε για να εγγραφείτε. Για την Ελλάδα, χρειάζεται να επικοινωνήσετε με το Regional Registration Center 12, (Τοπικό Κέντρο Εγγραφών 12) στο τηλέφωνο 31-320-239-540, ήFax: 31-320-239-541. Σημείωση: Δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την ημερομηνία εξέτασης μέσω  ταχυδρομείου ή e-mailή αυτοπροσώπως στα εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα.

Διεξαγωγή της εξέτασης

 • Πώς διεξάγεται το TOEFL iBT;
 • Πώς ακριβώς είναι το Internet-Based Test;
 • Μπορώ να δώσω εξετάσεις μόνο σε ένα επιμέρους section του Test;
 • Ποιο πληκτρολόγιο υπολογιστών χρησιμοποιείται κατά τη διεξαγωγή του TOEFL iBT;
 • Μπορώ να πάρω μαζί μου πράγματα/ αντικείμενα στην αίθουσα την ώρα της εξέτασης;

Πώς διεξάγεται το TOEFL iBT Test;

Το Test διεξάγεται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες σε ασφαλή Internet-based εξεταστικά κέντρα.

Στις περισσότερες  πόλεις όπου είναι διαθέσιμη η εξέταση  TOEFL iBT, εξετάσεις διοργανώνονται  περίπου 30-40 φορές ετησίως, αλλά ο αριθμός αυτός μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων και την διαθεσιμότητα των εξεταστικών κέντρων της περιοχής.

Πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες των εξετάσεων υπάρχουν αναρτημένες σε αυτό το site και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Information and Registration Bulletin (PDF) για το TOEFL Internet-based testing μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας.

Πώς ακριβώς είναι το Internet-Based Test;

Το Test περιλαμβάνει 4 sections(μέρη) και διαρκεί περίπου 4 ώρες:

Section

Όριο Χρόνου

Αριθμ. Ερωτήσεων

Reading

60-80 λεπτά

36-56

Listening

60-90 λεπτά

34-51

Break

10 λεπτά

Speaking*

20 λεπτά

6 ερωτήματα

Writing**

50 λεπτά

2 θέματα

*Speaking: διάρκεια περίπου 20 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων των ερωτήσεων και απαντήσεων του reading και listening– ο ακριβής χρόνος που καλείται ο εξεταζόμενος να μιλήσει είναι 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα)
**Writing: 55 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του reading και του listening για το integrated θέμα)

Μπορώ να δώσω εξετάσεις μόνο σε ένα επιμέρους section του Test;

Όχι, χρειάζεται να ολοκληρώσετε το Test για να λάβετε βαθμολογία.

Ποιο πληκτρολόγιο υπολογιστών χρησιμοποιείται κατά τη διεξαγωγή του TOEFL iBT;

Η εξέταση του TOEFL iBT διεξάγεται σε ένα τυπικό σύνηθες (QWERTY) πληκτρολόγιο αγγλικής γλώσσας. Ο τύπος QWERTY είναι ο πιο μοντέρνος σήμερα τύπος πληκτρολογίου της αγγλικής γλώσσας. Ονομάστηκε έτσι με βάση τα αρχικά των πρώτων 6 γραμμάτων που εμφανίζονται στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου.

Συστήνουμε στους υποψηφίους να εξασκηθούν στην πληκτρολόγηση σε ένα πληκτρολόγιο τύπου QWERTY πριν δώσουν τις εξετάσεις του TOEFLiBT.

Μπορώ να πάρω μαζί μου πράγματα/ αντικείμενα στην αίθουσα την ώρα της εξέτασης;

Όχι. Βιβλία, λεξικά χαρτιά, σημειώσεις, χάρακες, κομπιουτεράκια, ρολόγια χειρός με ξυπνητήρι, ακουστικά, εξοπλισμός καταγραφής ήχου ή φωτογραφιών, μαρκαδόροι υπογράμμισης και κάθε άλλου είδους βοηθήματα δεν επιτρέπεται να τα έχει κανείς μαζί την ώρα της εξέτασης. Μπορεί να αποβληθείτε από την αίθουσα ή να ακυρωθεί η βαθμολογία σας σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω κανόνων.

Υπάρχει κάποιες ερωτήσεις ενδεικτικές του Test διαθέσιμες για εξάσκηση;

Ερωτήσεις προσομοίωσης σχετικά με το Test είναι διαθέσιμες  δωρεάν κατά την εγγραφή σας στο Test.

Βαθμολογίες

 • Πώς βαθμολογείται το speaking;
 • Πώς βαθμολογείται το writing;
 • Έχει αλλάξει η κλίμακα βαθμολογιών του TOEFL για την Internet-based εξέταση;
 • Ποια Κολέγια, Πανεπιστήμια και Εξουσιοδοτημένα Κέντρα (licensing agencies) δέχονται βαθμολογίες TOEFL;
 • Πώς και πότε μαθαίνω τις βαθμολογίες μου;
 • Πώς μπορώ να ενημερώσω την ETS για τον οργανισμό στον οποίο  θέλω να σταλούν οι βαθμολογίες μου ;
 • Πώς μπορώ να παραγγείλω περισσότερους πίνακες αποτελεσμάτων;
 • Για πόσο καιρό έχουν ισχύ τα αποτελέσματα από την εξέταση TOEFL;
 • Τι γίνεται με βαθμολογίες που είναι παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών;
 • Όλοι οι οργανισμοί αποδέχονται βαθμολογίες από το TOEFL PBT;

Πώς βαθμολογείται το speaking;

Καθένα από τα 6 ερωτήματα μπορεί να πάρει βαθμολογίες από 1  έως 4, και ο μέσος όρος αυτών των βαθμολογιών μετατρέπεται σε μία κλίμακα βαθμών από το 0 έως το 30.

Οι απαντήσεις των εξεταζόμενων αξιολογούνται από διορθωτές, οι οποίοι βαθμολογούν την ικανότητα του εξεταζόμενου στην ανάπτυξη θεμάτων, την απόδοση, καθώς και τη χρήση της γλώσσας.

Πώς βαθμολογείται το writing;

Τα δύο θέματα λαμβάνουν βαθμολογία από το 0 έως το 5, και ο μέσος όρος αυτών των  βαθμολογιών μετατρέπεται σε μία κλίμακα βαθμολογιών από το 0 έως το 30.

Οι απαντήσεις των εξεταζόμενων αξιολογούνται από διορθωτές.

Οι διορθωτές αξιολογούν το integratedwritingμε βάση την συνολική ποιότητα της έκθεσης (οργάνωση, καταλληλότητα  και ορθότητα στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου) καθώς και με βάση την αρτιότητα και την ακρίβεια  του περιεχομένου. Οι βαθμολογητές αξιολογούν το independentwritingμε βάση τη συνολική ποιότητα του γραπτού:

 • Ανάπτυξη / Επιχειρηματολογία
 • Οργάνωση Λόγου
 • Κατάλληλη και ορθή χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου

Έχει αλλάξει η κλίμακα βαθμολογιών του TOEFL για την Internet-based εξέταση;

Ναι. Μπορείτε να δείτε την νέα κλίμακα βαθμολόγησης παρακάτω:

Section        Κλίμακα Βαθμών

Listening         0-30

Reading          0-30

Speaking        0-30

Writing           0-30

Συνολική Βαθμολογία    0-120

Ο συνολικός βαθμός είναι το άθροισμα των 4 επιμέρους βαθμολογιών στα 4 μέρη του Test.

Ποια Κολέγια, Πανεπιστήμια και Εξουσιοδοτημένα Κέντρα (licensing agencies) δέχονται βαθμολογίες TOEFL;

Πάνω από 5.000 Κολέγια, Πανεπιστήμια και άλλοι φορείς και οργανισμοί σε περισσότερες από 90 χώρες δέχονται βαθμολογίες TOEFL, καθιστώντας το TOEFLτο πιο αναγνωρισμένο Test Αγγλικής επάρκειας στον κόσμο. Για να δείτε μία λίστα από εγκεκριμένους αποδέκτες των βαθμολογιών στο TOEFL, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα www.ets.org/toefl

Πώς και πότε βγαίνουν οι βαθμολογίες μου;

Οι βαθμολογίες αναρτώνται στο online προφίλ κάθε υποψηφίου (όχι στην προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δίνει ο κάθε υποψήφιος όταν δημιουργεί το προφίλ του) 3 εβδομάδες μετά την εξέταση, και κατόπιν ταχυδρομούνται στον υποψήφιο και στους προκαθορισμένους από τον ίδιο αποδέκτες των βαθμολογιών (στην περίπτωση που ο υποψήφιος έχει επιλέξει αυτές τις επιλογές κατά την εγγραφή στην εξέταση).

Η καταβολή των εξέταστρων για το  TOEFLδίνει στον υποψήφιο την δυνατότητα να λάβει:

 • Έναν εκτυπωμένο (εάν το έχει επιλέξει) και έναν onlineπίνακα αποτελεσμάτων
 • Μέχρι τέσσερα (4) επίσημα αντίγραφα των αποτελεσμάτων, τα οποία η ETS θα στείλει κατευθείαν στους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που έχει προκαθορίσει ο υποψήφιος κατά τη διάρκεια εγγραφής του στην εξέταση.

 

Πώς μπορώ να ενημερώσω την ETS για τον οργανισμό στον οποίο θέλω να σταλούν οι βαθμολογίες μου ;

Κατά τη διαδικασία εγγραφής στην εξέταση, θα πρέπει ο υποψήφιος να καταχωρήσει τον κωδικό που αντιστοιχεί στον οργανισμό στον οποίο επιθυμεί να αποσταλούν οι βαθμολογίες του (μπορείτε να βρείτε αυτόν τον κωδικό στην ιστοσελίδα μας ή κατευθείαν από τον οργανισμό) ή το όνομα του οργανισμού. Στην περίπτωση που ο επιθυμητός οργανισμός δεν υπάρχει στη λίστα, έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε το όνομα και τη διεύθυνση του οργανισμού στο αντίστοιχο πεδίο.

Αποδέκτες για τις βαθμολογίες των υποψηφίων μπορούν να προστεθούν ή να ακυρωθούν onlineμέχρι τις 10:00 μ.μ. (τοπική ώρα) την ημέρα πριν τις εξετάσεις.

Πώς μπορώ να παραγγείλω περισσότερεους πίνακες αποτελεσμάτων;

Μπορείτε να παραγγείλετε περισσότερα αντίτυπα των αποτελεσμάτων από το onlineπροφίλ σας, μέσω fax ή μέσω ταχυδρομείου και να ζητήσετε να αποσταλούν στους οργανισμούς που δεν είχατε ήδη προκαθορίσει κατά την εγγραφή σας στην εξέταση. Για να δώσετε μία τέτοια παραγγελία είναι απαραίτητο να δώσετε το registration number (αριθμό υποψηφίου). Η χρέωση για τις online παραγγελίες καθώς και για τις παραγγελίες μέσω faxγίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας.

Για πόσο καιρό έχουν ισχύ τα αποτελέσματα από την εξέταση TOEFL;

Τα αποτελέσματα από την εξέταση του TOEFL έχουν ισχύ για 2 χρόνια καθώς η επάρκεια της γλώσσας μπορεί να αλλάξει σημαντικά μέσα σε  μία σχετικά μικρή χρονική περίοδο. Βαθμολογίες παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών δεν μπορούν να αναφερθούν ούτε και να επαληθευτούν.

Τι γίνεται με τις βαθμολογίες που είναι παλαιότερες των 2 τελευταίων ετών;

Η ETS αναφέρει βαθμολογίες μόνο κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων από την ημερομηνία της εξέτασης. Δεν μπορείτε να αναφέρετε αυτές τις βαθμολογίες μετά από 2 χρόνια.

FAQs από το Επίσημο Website της ETS

TOEFL IBT Information and Registration Bulletin 2013 – 14

The TOEFL® Test Is Accepted By 8,000 Institutions and Counting

What is the TOEFL iBT test?

The TOEFL iBT (Internet Based Test) takes approximately 4½ hours and measures reading, listening, speaking and writing skills. It is taken on computer 30-40 times a year at test centres throughout the world.

The TOEFL iBT test has a new Speaking section, which includes independent and integrated tasks (Note taking is allowed throughout the entire test).

The Listening section contains questions that measure the understanding of attitude, degree of certainty, and purpose of spoken texts.

The Reading section, among others includes questions that ask test takers to categorize information and fill in a chart or complete a summary. Finally, the Writing section requires typing. There is an integrated task as well as an independent task. However, grammar is tested only indirectly on questions and tasks in each section.

Is the new test really different?

The TOEFL iBT test uses an entirely new approach. For the first time ever, the TOEFL test will assess your ability to integrate English skills and to communicate about what you read and hear.

Is the internet-based test more difficult?

The TOEFL iBT Reading and Listening sections are not dramatically different from those in the TOEFL PBT test.

The integrated tasks on the TOEFL iBT Speaking and Writing sections may be considered more challenging because they are new to test takers. However, to succeed academically in English-speaking colleges and universities, students need to be able to combine their language skills in the classroom.

The integrated tasks in the new test will help learners build the confidence needed to communicate in the academic environments they plan to enter.

What is the TOEFL PBT test?

TOEFL PBT (Paper Based Test) measures listening, structure (grammar), reading and writing and takes approximately 3½ hours. It is given using paper and pencil 6 times a year at test centres where TOEFL iBT is not available.

The test mostly contains multiple-choice questions and a 30 minutes essay.

How much longer will TOEFL PBT (Paper Based Test) testing be available in Greece?

The paper-based test is not available in Greece.

What about the TOEFL CBT test?

The computer-based test is not available in Greece anymore.

Registration

 • How do I register for the TOEFL iBT Test?
 • Why do I need a TOEFL iBT profile?
 • How to check if I am registered?
 • I lost my username or/and password to come back to my online profile.
 • How far in advance can I register for the test?
 • How much does the TOEFL iBT cost?
 • How can I re-schedule my appointment?
 • How can I cancel my appointment?

How do I register for the TOEFL iBT Test?

Test takers may register:

Online for the fastest and most convenient service or call the Regional Registration Centre for Greece:

Prometric Courier Address:
ATTN: PTC Registration Prometric
POBOX 2024 ATTN: PTC Registration
8203AA - Lelystad Noorderwagenplein 6
The Netherlands 8223AL - Lelystad
The Netherlands
Registration Phone: 31-320-239-540 Fax: 31-320-239-541

If you live outside the U.S. and want to test in the U.S., call 1-443-751-4862.

By mail, please complete the TOEFL iBT Registration Form (PDF). (The form is also in the centre of the Information and Registration Bulletin (PDF). Include payment. Mail the completed form according to the instructions on the form.

Why do I need a TOEFL iBT profile?

The TOEFL iBT score report will be sent to your online profile (Not to the personal email address provided while creating your profile). It can also be used for any other service you may require from ETS regarding your test.

It is actually through the TOEFL iBT profile that you can order a new score report, cancel or reschedule your test (Please see the dedicated section below), and register to a test.

How can I check that I am registered?

You can return to your online profile where you will be able to see the confirmation of your test. You will have the possibility to print this confirmation or to ask to receive a confirmation email. You will find the exact address of the test centre, the date and hour of the test on this confirmation.

I lost my username or/and password; how do I come back to my online profile?

The user name and password are the ones you entered when you created your online profile. You can use the “user name assistance” or “password assistance” that will help you to recover them.

If you still have difficulties, you can contact the TOEFL iBT customer service by e-mail, or by telephone/fax. E-mail: toefl@ets.org ,Tel: +1-609-771-7100, Fax: +1-610-290-8972.

How far in advance can I register for the test?

In peak periods there may be a lack of seats in some test centres, so it is advisable to register as early as possible, approximately one month in advance. During normal periods, do not leave your registration for later than two weeks before your desired test date.

How much does the TOEFL iBT cost?

The TOEFL iBT fee for Greece is US$245, which at the exchange rate of 1.35 dollars to the euro is approximately €181.

How can I re-schedule or cancel my appointment?

To reschedule or cancel your registration, make your request no later than 3 days before your test date (not including the day of your request or the day of the test). The rescheduling fee is US$60. Your original registration fee must be paid before you can reschedule. You can reschedule or cancel online by logging into your TOEFL iBT account, clicking “View Order(s)” on your home page, and then clicking “Modify” or “Cancel” on the Order Summary page. If you wish to reschedule or cancel by phone, provide your registration number and the full name you used when you registered. For Greece, contact Regional Registration Center 12 at phonenumber: 31-320-239-540, or Fax: 31-320-239-541. Note: You cannot reschedule or cancel by mail or e-mail or in person at the test center.

Test Delivery

 • How is the TOEFL iBT administered?
 • What is the Internet-Based test like?
 • Can I take just a specific section of the test?
 • Which computer keyboard is used in administering the TOEFL iBT?
 • Can I take materials into the testing room?

How is the TOEFL iBT administered?

The test is administered on fixed dates at secure Internet-based test centers.

Most areas where the TOEFL iBT is offered will have 30 to 40 administrations a year, but the number will vary based on the number of test takers and the capacity of test centers.

Test location information is posted on this website and is updated regularly.

The Information and Registration Bulletin (PDF) for TOEFL Internet-based testing can be downloaded on the website.

What is the Internet-Based test like?

The test includes four sections and takes about four hours to complete:

Section

Time Limit

No. of Questions

Reading

60-100 minutes

36-70

Listening

60-90 minutes

34-51

Break

10 minutes

Speaking*

20 minutes

6 tasks

Writing**

50 minutes

2 tasks

*Speaking: approx. 20 minutes (including reading, listening, questions and answers – the speaking part per se covers only 7 minutes and 40 seconds)

**Writing: 55 minutes (including reading and listening in the integrated essay)

Can I take just a specific section of the test?

No, the entire test must be taken to receive a score.

Which computer keyboard is used in administering the TOEFL iBT?

The TOEFL iBT is administered on a standard English-language (QWERTY) computer keyboard. QWERTY is the most modern-day keyboard layout on English-language computer keyboards. It takes its names from the first six letters displayed at the top o the keyboard.

We recommend test takers practice typing on a QWERTY computer keyboard before taking the TOEFL iBT.

Can I take materials into the testing room?

No, you cannot. Books, dictionaries, papers, notes, rulers, calculators, watch alarms, listening devices, recording or photographic equipment, highlighters, or aids of any kind are not allowed in the testing room. You may be dismissed from the testing room or have your score cancelled if you do not follow these rules.

Is a sample test available?

Sample test questions are available for free when you register to the test.

Scores

 • How is the speaking section scored?
 • How is the writing section scored?
 • Has the TOEFL score scale changed for Internet-based testing?
 • Which colleges, universities, and licensing agencies accept TOEFL scores?
 • How and when do I get my scores?
 • How can I notify ETS of the institution that I want my scores sent to?
 • How do I order additional score reports?
 • How long are TOEFL scores valid?
 • What happens to scores over 2 years old?
 • Do all institutions accept PBT scores?

How is the speaking section scored?

Each of the six tasks is rated from 0 to 4, and the average of these scores is converted to a scaled score of 0 to 30.

Human scorers rate the responses. They evaluate the test-taker's ability in topic development, delivery, and language use.

How is the writing section scored?

The two tasks are rated from 0 to 5, and the average of these scores is converted to a scaled score of 0 to 30.

Human scorers rate the responses.

Raters evaluate the integrated writing task on the overall quality of the writing (organization, appropriate and precise use of grammar and vocabulary) and the completeness and accuracy of the content. Scorers rate the independent writing essay on the overall quality of the writing:

• Development

• Organization

• Appropriate and precise use of grammar and vocabulary

Has the TOEFL score scale changed for Internet-based testing?

Yes. The new score scale is shown here.

Section        Score Scale

Listening         0-30

Reading          0-30

Speaking        0-30

Writing             0-30

Total Score     0-120

The total score is the sum of the four skill scores.

Which colleges, universities, and licensing agencies accept TOEFL scores?

More than 5,000 colleges, universities, and licensing agencies in more than 90 countries accept TOEFL scores, making TOEFL the most accepted English-proficiency test in the world. For a list of approved score recipients, please visit www.ets.org/toefl

How and when do I get my scores?

Scores are posted on your online profile (Not to the personal email address provided while creating your profile) 3 weeks after the test date and then mailed to you and your designated score recipients (IF you have chosen these options while registering).

Your TOEFL test payment entitles you to:

• One printed (if you choose this option) and one online examinee score record

• Up to four (4) official score reports that ETS will send directly to the institutions or agencies you designate when registering for the test.

How can I notify ETS of the institution that I want my scores sent to?

When you register for the test, you must provide the code associated to the institution you want to send your scores to (you will be able to find this code on our website or directly from the institution) or its name. If the institution is not listed, you will have the possibility to enter the institution name and address in a dedicated box.

Score recipients can be added or deleted online up until 10:00 p.m. (local test centre time) on the day prior to the test date.

How do I order additional score reports?

You can order additional iBT score reports from your online profile, by fax, or by mail, and have them sent to institutions you did not identify when you registered to test. Make sure to give your registration number to place an order. Credit cards are required for online and fax orders.

How long are TOEFL scores valid?

TOEFL scores are valid for two years because language proficiency can change considerably in a relatively short period of time. Scores more than two years old cannot be reported or verified.

What happens to scores over 2 years old?

ETS will only report scores during two years after the original test date. You cannot report these scores after 2 years.